1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Η εκκλησία αγαπά ακόμα και όσους έχουν ιδιομορφίες – Η Ιερά Σύνοδος τοποθετείται για την επιρροή ιερέων – Thestival


Για δεύτερη ημέρα συνεδριάζει σήμερα Τρίτη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, καθώς ενόψει των εκλογών αυτό που απασχολεί την εκκλησία να είναι αυτό της εμπλοκής της θρησκευτικής ζωής στα πολιτικά και ειδικότερα η επιρροή ορισμένων ιερέων που στηρίζουν συγκεκριμένες κομματικές και πολιτικές κατευθύνσεις.

Το ζήτημα που απασχολεί κατά κόρον την κεφαλή της εκκλησίας είναι ο κόμμα Νίκη, το οποίο έφτασε μια ανάσα στις εκλογές της 21ης Μαΐου από το να μπει στη Βουλή και οι νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό να τα καταφέρει τελικά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μίλησε στο OPEN και στην Αδαμαντία Λιόλιου, για το ζήτημα, τονίζοντας πως «η εκκλησία αγαπά όλους τους Έλληνες και δεν κάνει διακρίσεις ακόμα και αν αυτοί έχουν ιδιομορφίες».

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Βεβαίως συζητείται η παρέμβαση ιερέων στα πολιτικά

Αρχικά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημείωσε στις αποκλειστικές του δηλώσεις στο Open: «Θα κάνουμε αύριο μια ωραία συνάντηση, θα είναι όλοι οι αρχιερείς. Θα ακούσουμε την εισήγηση, τις απόψεις όλων των αρχιερέων και θα βγάλουμε συμπεράσματα. Βεβαίως συζητείται (το ζήτημα της παρέμβασης ιερέων στα πολιτικά). Μέχρι το συνέδριο που θα κάνουμε τώρα αυτό το νόημα έχει. Έχει την επικεφαλίδα, επανευαγγελισμός και ανασυγκρότηση της ενορίας και θα είναι όλοι οι αρχιερείς, θα ακούσουμε όλα τα πράγματα, θα πούμε τις απόψεις μας, θα καταλήξουμε και θα σας καλέσουμε όλους μαζί να συνεκτελέσουμε».

Ερωτώμενος για την ανακοίνωση που είχε εκδώσει, σχολίασε: «Η εκκλησία αγαπάει τους πάντες και όταν βλέπετε πως γίνεται διάκριση, υπάρχει αρρώστια. Αγαπάμε τους χριστιανούς Έλληνες όσο αγαπάμε και όλους τους Έλληνες».

Για το κόμμα Νίκη σχολίασε: «μέσα σε αυτό το πνεύμα, όλους τους Έλληνες δεν τους διακρίνουμε είτε είναι χριστιανοί, είτε είναι μη χριστιανοί, είτε έχουν ιδιορρυθμίες».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Open αναμένεται ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου που θα επιδοκιμάζει την αρχική τοποθέτηση και την θέση που έχει ο Αρχιεπίσκοπος για το ζήτημα της επιρροής των ιερέων και ιεραρχών από συγκεκριμένα κόμματα.



Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα