1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Ημέρα ιερατικών κλήσεων στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης – Thestival


Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Γ΄ Εβδομάδα των Νηστειών είναι αφιερωμένη στις Ιερατικές Κλίσεις.

Έτσι, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 7 Απριλίου 2024, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, με την προθυμότατη συνεργασία των Εφημερίων των Ενοριών, προσκάλεσε σε Σύναξη τους Υποψηφίους Κληρικούς, οι οποίοι διακονούν στις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως για να τους γνωρίσει και να αρχίσει αυτή η απολύτως απαραίτητη επικοινωνία και σχέση τους με τον Επίσκοπό τους.

Το πρώτο και κύριο μέρος της Συνάξεως, ήταν η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε από τον Παναγιώτατο στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή πυκνότατου εκκλησιάσματος, στην οποία διακόνησαν οι Υποψήφιοι Κληρικοί, είτε στο Ιερό Βήμα, είτε βοηθώντας τους δύο Χορούς των Ιεροψαλτών.

Πριν την ανάγνωση του Αποστόλου, ο Μητροπολίτης κ. Φιλόθεος χειροθέτησε Αναγνώστη τον Ιεροψάλτη στο αριστερό Αναλόγιο του Ιερού Ναού κ. Νικόλαο Χατζή και εξήγησε στους πιστούς τα καθήκοντα του Αναγνώστου.

Προ της Απολύσεως αναγνώσθηκε η σχετική Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου περί των Ιερατικών Κλήσεων, ενώ ο Παναγιώτατος κάλεσε τους πολλούς πιστούς οι οποίοι συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία να μην ξεχνούν στην προσευχή τους Κληρικούς, αλλά και τους Υποψηφίους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας, με την φροντίδα του Προϊσταμένου Αρχιμ. Νικολάου Παπαγεωργίου και των συνεργατών του παρετέθη γεύμα στους Υποψηφίους Κληρικούς, μετά το τέλος του οποίου διένειμε στα παιδιά ως αναμνηστικό δώρο την Καινή Διαθήκη σε ηλεκτρονική μορφή για συνεχή μελέτη.

Στην Σύναξη προσήλθαν μετά την Θεία Λειτουργία που τέλεσαν στις Ενορίες τους και αρκετοί Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα