1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Ευωδίασε η Θεσσαλονίκη απ’ το Μύρο του Αγίου Δημητρίου (φωτο) – Thestival


Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, όπως αρμόζει στην αγιοτόκο Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις του Πολιούχου της, Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, το απόγευμα της Κυριακής 5 Νοεμβρίου 2023, με την τελετή του καθαγιασμού του Αγίου Μύρου του.

Σύμφωνα με το romfea.gr, της Ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, του και Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, συμπαραστατούμενοι από Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο Σεβ. κ. Βαρνάβας ξεκλείδωσε την Λάρνακα του Μεγαλομάρτυρος και το μύρο του Αγίου ευωδίασε θαυμαστώς τον ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο Ιερό Ναό με τους πιστούς να παρακολουθούν με δέος και ευλάβεια την Τελετή και να περιμένουν με υπομονή για να λάβουν το μύρο.

Αυτό το θαύμα επικαλέστηκε ο χοροστατών της τελετής Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας για να συγκινήσει με τον λόγο του τον λαό του Θεού και να τους ζητήσει να προχωρούν με πίστη, ενότητα και ομόνοια στη ζωής, έχοντας εμπιστοσύνη στον Τριαδικό Θεό, αιτούντες άπαντες τις πρεσβείες του θαυματουργού και μυροβλύτη Αγίου.

Έκανε αναφορά στην επικείμενη ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλοθέου στις 25 Νοεμβρίου 2023, ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την ιστορική Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης.

Η μέριμνα της τάξεως και της διοργάνωσης των τελετών είχε ο Προϊστάμενος του Ιστορικού Ναού Παν. Αρχιμ. Δαμασκηνός Πέτικας, συνεπικουρούμενος από Κληρικούς της Αποστολικής Μητροπόλεως, των Εφημερίων του Ναού και μιας μεγάλης ομάδας επιτρόπων, συνεργατών, διακονητών και εθελοντών.

Στο τέλος οι Ιερείς διένειμαν το μύρο σε όλους τους συμμετέχοντες της Ακολουθίας του Καθαγιασμού, μέσα και έξω από τον εμβληματικό και ιστορικό Ιερό Ναό!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα