1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Εκτός Φαναριού ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος – Thestival


Τερματίζεται η διακονία του Μέγα Αρχιμανδρίτη Αγαθαγγέλου στο Φανάρι, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη δυσφήμηση του Πατριαρχείου», το Οικουμενικό Πατριαρχείο έλαβε την απόφαση να απαλλάξει από τα καθήκοντά του στο Φανάρι τον κληρικό Αγαθάγγελο Σίσκο.

Την απόφαση έλαβε η Ιερά Σύνοδος, που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Η ανακοίνωση:

Συνήλθε σήμερον, 25ην Απριλίου 2023, ύπνο την προεδρείαν της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, η Άγια και Γερά Σύνοδος, ενώπιον της όποιας ο Πατριάρχης έθεσε το ανακύψαν θέμα του Αρχειοφύλακος Μ. Αρχιμανδρίτου κ. Αγαθαγγέλου Σίσκου.

Μετ’ ανταλλαγήν απόψεων και ληφθείσης υπ’ όψιν της ως εκ των συμβεβηκότων δυσφημήσεως του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου, απεφασίσθη όπως τεθεί τέρμα εις την εν Φαναρίω διακονίαν του ως άνω κληρικού.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον Αγαθάγγελο Σίσκο
Ο Αγαθάγγελος Σίσκος, κατηγορήθηκε για κλοπή ρολογιού τσέπης τεράστιας αξίας, το οποίο είχε κατασκευασθεί για συλλεκτική συλλογή το 1800 για λογαριασμό των Ανακτόρων. Είχε προσαχθεί αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος σε δηλώσεις ανέφερε πως, «είναι κρίμα διότι ο δράστης είναι μέλος της Πατριαρχικής Αυλής και έπρεπε να σκέπτεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και να είναι πιο προσεκτικός».


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα