1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 600 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΟΠΕΚΑ 2024! ΑΣΕΠ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ LIVE!!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 600 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) 2024! ΑΣΕΠ (asep.gr)) ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ LIVE!! – Μη το χάσετε!

ΝΕWS: Δύο είναι οι προϋποθέσεις για το επίδομα έως 600 ευρώ που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ (opeka.gr), με βασικό κριτήριο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης από 300 ευρώ μέχρι και 600 ευρώ, να είναι η οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών οικογενειών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Ειδικότερα, δικαιούχοι του επιδόματος του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) είναι πολίτες που ζουν σε ορεινές, μειονεκτικές περιοχές και το έχουν ανάγκη.

Το επίδομα για τους κατοίκους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών χορηγείται στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Ο χαρακτηρισμός των περιοχών ως ορεινών ή μειονεκτικών προβλέπεται από το ενωσιακό δίκαιο και στηρίζεται σε οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το χορηγούμενο ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι:

Α) 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3000 ευρώ

Β) 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των 3000.01 ευρώ και του ποσού των 4.700 ευρώ

Προϋποθέσεις χορήγησης της ετήσιας εισοδηματικής ενίσχυσης:

  1. Τα μέλη της οικογένειας να κατοικούν μόνιμα σε ορεινές ή και μειονεκτικές περιοχές τουλάχιστον δύο (2) έτη πριν την υποβολή της αίτησης
  2. Το ετήσιο οικογενειακό επίδομα να μην υπερβαίνει το ποσό των 4.700 ευρώ.

Βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών και όχι η στέγη.

Ως οικογένεια νοείται το ζεύγος σε νόμιμο γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης συμβιούντων συζύγων ή μερών συμφώνου συμβίωσης, αντίστοιχα, μαζί με τα ανήλικα άγαμα τέκνα τους που συμβιούν κάτω από την ίδια στέγη.

Ως μονογονεϊκή οικογένεια ορίζεται η οικογένεια που απαρτίζεται από ένα μόνο γονέα (άγαμο, σε χηρεία, σε διάσταση, διαζευγμένο ή λόγω κράτησης του ετέρου γονέα σε σωφρονιστικό κατάστημα ή αντίστοιχες περιπτώσεις), ο οποίος ασκεί κατ’ αποκλειστικότητα ή μετά από σχετική ανάθεση με δικαστική απόφαση, συμβολαιογραφική πράξη ή πρακτικό διαμεσολάβησης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, την προσωρινή ή μόνιμη επιμέλεια ενός ή περισσότερων ανήλικων άγαμων τέκνων.

 Ανήλικα θεωρούνται τα τέκνα, τα οποία κατά το έτος υποβολής της αίτησης συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Η διεύθυνση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας είναι: https://oreina.epidomata.gov.gr/

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ως ορεινές περιοχές νοούνται εκείνες που περιλαμβάνονται στον ΠΙΝΑΚΑ ΟΡΕΙΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ της οδηγίας 81/645/ΕΟΚ όπως αυτή ισχύει μετά την τροποποίησή της από την απόφαση 83/339/ΕΟΚ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τις οδηγίες 85/148/ΕΟΚ, 89/588/ΕΟΚ, 93/66/ΕΟΚ και την απόφαση 94/516/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ως μειονεκτικές περιοχές για το έτος 2019 νοούνται οι περιοχές που περιλαμβάνονται στον ΠΙΝΑΚΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ της οδηγίας 81/645/ΕΟΚ, όπως αυτή ισχύει μετά την τροποποίηση της από την απόφαση 83/339/ΕΟΚ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τις Οδηγίες 85/148/ΕΟΚ, 89/588/EOK 93/66/ΕΟΚ και την απόφαση 94/516/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για το έτος 2020 και μετά, νοούνται οι περιοχές με σημαντικά φυσικά μειονεκτήματα και οι περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα, όπως αυτές καθορίστηκαν στα σχετικά Παραρτήματα του «Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας».

Ποια επιδόματα θα μπαίνουν σε προπληρωμένη κάρτα μέχρι το καλοκαίρι

Σε προπληρωμένες κάρτες αναμένεται να ενταχθεί μέχρι το φετινό καλοκαίρι, το 50% των επιδομάτων των βοηθημάτων και κάθε είδους παροχών και ενισχύσεων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΠΕΚΑ

Ειδικότερα, η διαδικασία ένταξης στο νέο καθεστώς πληρωμής θα είναι σταδιακή, ενώ εντός των επομένων ημερών, αναμένεται η σχετική κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Οικονομικών και Οικογενείας που θα καθορίζει τη διαδικασία.

ΟΠΕΚΑ: Με προπληρωμένη κάρτα τα επιδόματα – Ποια εξαιρούνται

Οι δικαιούχοι των προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην τράπεζα που διατηρούν τραπεζικό λογαριασμό για να λάβουν δωρεάν την προπληρωμένη κάρτα Σύμφωνα με τον νόμο το 50% όλων των επιδομάτων, θα πρέπει να ενταχθεί σε προπληρωμένη κάρτα έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Με τη χρήση της προπληρωμένης κάρτας και τη θεσμοθέτηση ορίου 50% στις αναλήψεις μετρητών, η κυβέρνηση επιδιώκει να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και να ελέγξει τη χρήση των επιδομάτων που αποτελούν το 3% του ΑΕΠ.

Ένας δικαιούχος που λαμβάνει επίδομα ΟΠΕΚΑ – ή επίδομα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ – ύψους 500 ευρώ θα μπορεί να ξοδεύει τα 250 ευρώ μέσω της προπληρωμένης κάρτας και τα υπόλοιπα 250 ευρώ με τη χρήση μετρητών.

Οι συναλλαγές

Οι περισσότερες συναλλαγές θα γίνονται μέσω POS ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, με στόχο τη διαφάνεια σχετικά με τον τρόπο χρήσης των επιδομάτων από τους δικαιούχους.

Η κυβερνητική απόφαση προβλέπει τη σταδιακή πληρωμή σχεδόν 3 δισ. ευρώ από τα συνολικά 4 δισ. ευρώ που διατίθενται σήμερα στο πλαίσιο πολιτικών κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας.

Ποια επιδόματα ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ θα ενταχθούν

Τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ που θα ενταχθούν σε προπληρωμένη κάρτα είναι:

  • το επίδομα γέννησης, το επίδομα παιδιού Α21, οι παροχές αγροτικής εστίας, το επίδομα αναδοχής.

Τα επιδόματα της ΔΥΠΑ που θα ενταχθούν σε προπληρωμένη κάρτα είναι:

  • το επίδομα ανεργίας, το ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της τακτικής ανεργίας, το ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στο μητρώο ανέργων, το επίδομα επίσχεσης, το ειδικό βοήθημα σε αποφυλακισθέντες, το ειδικό εποχικό βοήθημα, το βοήθημα μακροχρονίως ανέργων ύψους 200 ευρώ που δίδεται έως και 12 μήνες.

Ποια επιδόματα εξαιρούνται

Στην προπληρωμένη κάρτα δεν θα ενταχθούν από τον ΟΠΕΚΑ, το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, τα αναπηρικά επιδόματα, το επίδομα ομογενών προσφύγων, το επίδομα στέγασης, η εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, τα έξοδα κηδείας σε περίπτωση θανάτου ανασφάλιστου υπερήλικα, το επίδομα στεγαστικής συνδρομής σε ανασφάλιστους υπερήλικες.

Από τα επιδόματα της ΔΥΠΑ δεν θα ενταχθούν το επίδομα λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη, το επίδομα διαθεσιμότητας και οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις που καταβάλλει η ΔΥΠΑ.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 600 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΟΠΕΚΑ 2024! ΑΣΕΠ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ LIVE!! – Ευχάριστα τα νέα για τη δημοτική αστυνομία!

Στο «τραπέζι» του  ΑΣΕΠ (asep.gr)βρίσκεται και επισήμως ο επόμενος μεγάλος διαγωνισμός για τα νοσοκομεία, στον οποία θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μόνο απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η νέα προκήρυξη για τα νοσοκομεία θα περιέχει 817 θέσεις εργασίας, τις οποίες θα μπορούν να διεκδικήσουν απόφοιτοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΑΣΕΠ έχει έτοιμοι το προσχέδιο του διαγωνισμού και το έχει αποστείλει στο υπουργείο Υγείας, το οποίο είναι αυτό που θα δώσει το τελικό «οκ» για την έναρξη της διαδικασίας και την αποστολή της προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Οι 817 προσλήψεις στα νοσοκομεία θα γίνουν εκτός γραπτού διαγωνισμού, με σύστημα μοριοδότησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω προκήρυξη θα μοριοδοτείται και η ειδική εμπειρία των υποψηφίων, καθώς στόχος του υπουργείο είναι να δοθεί προτεραιότητα σε όσους υπηρέτησαν στα νοσοκομεία την περίοδο της πανδημίας του Covid-19. Αποτελεί εξάλλου δέσμευση της κυβέρνησης, ήδη από το 2020 και το 2021, η μονιμοποίηση όσων στήριξαν το ΕΣΥ.

Όσον αφορά τον χρόνο έκδοση της προκήρυξης για τις 817 προσλήψεις, πηγές του ΑΣΕΠ επισημαίνουν στο proson.gr, πως το πιθανότερο είναι να τρέξει τον Μάρτιο, καθώς η Αρχή έχει πρώτα να υλοποιήσει την προκήρυξη 5Κ/2023, η οποία προβλέπει 775 προσλήψεις στα νοσοκομεία, αποκλειστικά από απόφοιτους λυκείου, γυμνασίου και δημοτικού (για όσους έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980).

Η προκήρυξη 5Κ/2023

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου πρόκειται να επανεκκινήσουν οι αιτήσεις στην προκήρυξη 5Κ/2023 του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 775 θέσεων μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις στην 5Κ είχαν ξεκινήσει τον Ιανουάριο, ωστόσο διακόπηκαν ξαφνικά, λόγω προβλημάτων υπερφόρτωσης που αντιμετώπιζε η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

Η νέα προθεσμία που δόθηκε από το ΑΣΕΠ, ξεκινάει τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και λήγει την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024.

Στην προκήρυξη 5Κ/2023 του ΑΣΕΠ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αποκλειστικά απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), απόφοιτοι δηλαδή λυκείου, γυμνασίου αλλά και δημοτικού σχολείου (για όσους έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980).

ΕΙΔΗΣΗ- ΔΩΡΟ ΓΙΑ 450.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ- ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΦΟΡΑ- ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ! ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΟΠΕΚΕΠΕ!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ, ΟΣΔΕ ΚΑΙ ΔΑΣΩΣΕΙΣ !

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΑ «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία»-ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ !!

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα