1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΑΣΕΠ 2024- Έρχονται αλλαγές για «αδικημένους» υποψηφίους – Εντυπο Αίτησης Θεραπείας

ΑΣΕΠ ΝΕΑ 2024: Αλλαγή στην προθεσμία υποβολής για το έντυπο στην Αίτηση Θεραπείας προς το ΑΣΕΠ, περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ που κατατέθηκε στη Βουλή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο, με τίτλο «Εκλογή ευρωβουλευτών, διευκόλυνση εκλογέων μέσω επιστολικής ψήφου, εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών», αλλάζει όσα ξέραμε για την Αίτηση Θεραπείας στο ΑΣΕΠ.

 Τι αλλάζει στην Αίτηση Θεραπείας

Όπως προβλέπει το σχέδιο νόμου, οι υποψήφιοι που θεωρούν ότι άδικα αφαιρέθηκαν μόρια από την αίτηση τους σε προκηρύξεις ΑΣΕΠ, θα μπορούν πλέον να υποβάλουν Αίτηση Θεραπείας εντός 45 ημερών, αντί των 3 μηνών που ίσχυε.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Άρθρου, αιτία είναι η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαδικασιών από το ΑΣΕΠ, καθώς σε πολλές προκηρύξεις οι Αιτήσεις Θεραπείας ήταν τόσες που καθυστερούσε αισθητά η έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων.

Ολόκληρη η ρύθμιση για την Αίτηση Θεραπείας στο ΑΣΕΠ

Ειδικότερα, το Άρθρο αναφέρει: “Η μείωση της προθεσμίας αιτήσεων θεραπείας σε σαράντα πέντε (45) ημέρες αποσκοπεί στην επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών προσλήψεων.

Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 5 του άρθρου 22 του ν. 4765/2021 (Α΄ 6), περί ενστάσεων και αιτήσεων θεραπείας, η φράση «τριών (3) μηνών» αντικαθίσταται από τη φράση «σαράντα πέντε (45) ημερών» και η παρ. 5 του άρθρου 22 διαμορφώνεται ως εξής:

«5. Αν από τον αυτεπάγγελτο ή κατ’ ένσταση έλεγχο επέρχεται μεταβολή της σειράς του υποψηφίου στον πίνακα κατάταξης είτε διότι διαγράφεται είτε διότι τίθεται σε σειρά κατώτερη εκείνης που είχε ήδη, δύναται να ασκήσει ενώπιον του Α.Σ.Ε.Π. την προβλεπόμενη από την παρ. 1 του άρθρου 24 του ν. 2690/1999 (Α΄ 45) αίτηση θεραπείας, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία σαράντα πέντε (45) ημερών από την επομένη της δημοσίευσης των πινάκων διοριστέων/προσληπτέων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και, στην περίπτωση των αναπληρώσεων, από την επομένη της κοινοποίησης στον υποψήφιο της απόφασης διάθεσης προς διορισμό.

Αίτηση θεραπείας εντός της ως άνω προθεσμίας, αρχομένης από την ημερομηνία κοινοποίησης σε αυτόν της σχετικής απόφασης, μπορεί να υποβάλει και ο υποψήφιος που θίγεται κατόπιν αποδοχής αίτησης θεραπείας άλλου υποψηφίου. Η υποβολή αίτησης θεραπείας, η οποία εξετάζεται από το Τμήμα ή μονομελές όργανο που εξέδωσε την 34 προσβαλλόμενη απόφαση, δεν αποτελεί προϋπόθεση του παραδεκτού της άσκησης ένδικου βοηθήματος”.

Όσα πρέπει να ξέρετε για την Αίτηση Θεραπείας στο ΑΣΕΠ

Συγκεκριμένο έντυπο για την Αίτηση Θεραπείας πρέπει να υποβάλουν οι υποψήφιοι που θεωρούν ότι θίγονται από τα μόριά τους σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα 3 μέρη της αίτησης:

  • Μέρος Α: Στοιχεία αιτούντος (συμπληρώνονται τα προσωπικά στοιχεία του υποψηφίου)
  • Μέρος Β: Στοιχεία προκήρυξης (συμπληρώνονται τα στοιχεία του διαγωνισμού)
  • Μέρος Γ: Θέμα (εδώ αναλύονται σημείο προς σημείο, με τρόπο συγκεκριμένο, η ένσταση του υποψηφίου με αντικείμενο την βλαπτική μεταβολή των μορίων)

Η αίτηση υποβάλεται με δύο τρόπους:

  1. Αυτοπροσώπως στο Γραφείο Ενημέρωσης Κοινού του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6) στο τμήμα Πρωτοκόλλου (ισόγειο)
  2. Ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή. Ο φάκελος αναγράφει όλα τα στοιχεία του ΑΣΕΠ που χρησιμοποιήθηκαν για την αποστολή δικαιολογητικών με μία σημαντική προσθήκη: Εμφανώς αναγράφονται οι λέξεις ”ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Σημειώστε τα εξής:

  • Η αποδοχή της Αίτησης Θεραπείας δεν εξασφαλίζει αυτοδίκαια τον διορισμό. Εξασφαλίζει -εάν υπάρχει δικαίωση- επιστροφή των μορίων που αφαιρέθηκαν. Είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει ο κάθε υποψήφιος ξεχωριστά εάν τα μόρια που του επιστράφηκαν επαρκούν για πιάσει τα μόρια του τελευταίου διοριστέου για να συμπεριληφθεί στον πίνακα διοριστέων
  • Προτού υποβάλετε την Αίτηση Θεραπείας μετρήστε ”ψυχρά” αφενός μεν τις πιθανότητες για επιστροφή των μορίων αφετέρου εάν τα μόρια αυτά επαρκούν για τον διορισμό. Ο κάθε υποψήφιος θα κρίνει εάν ο κόπος της Αίτησης Θεραπείας είναι αρκετός για να διασφαλίσει απλώς ένα καλύτερο ”πλασάρισμα” στον πίνακα κατάταξης
  • Όσοι υποψήφιοι δικαιωθούν με την Αίτηση Θεραπείας και τα μόριά τους επαρκούν για διορισμό, θα αντικαταστήσουν τους τελευταίους σε μόρια διοριστέους. Δεν θα προσληφθούν υπεράριθμοι υποψήφιοι

 

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα