1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ LIVE!! Αύριο η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ 2023! ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ – Προσλήψεις!!!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ LIVE!! Αύριο η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ 2023! ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ – Προσλήψεις!!!

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ – ΔΥΠΑ ΝΕΑ: Οι πληροφορίες θέλουν τους ιθύνοντες των πληρωμών να κινούνται με ταχείς ρυθμούς ώστε να μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, η μεγαλύτερη μερίδα των οποίων αφορά αγρότες μέλη Ομάδων Παραγωγών. Πάντως, φαίνεται πως εκτός πληρωμής βρέθηκαν και μεμονωμένοι παραγωγοί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Μια διορθωτική πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος ετοιμάζει για την Πέμπτη 6 Απριλίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία αφορά εκείνους τους παραγωγούς που δεν είδαν χρήματα να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους τα προηγούμενα 24ωρα, λόγω μηχανογραφικού προβλήματος του οργανισμού.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει:

Καταβλήθηκαν 152,3 εκατ. ευρώ σε 37.037 βαμβακοπαραγωγούς – Πριν τις εορτές του Πάσχα οι υπόλοιπες συνδεδεμένες ενισχύσεις της φυτικής παραγωγής

Ολοκληρώθηκαν χθες 3.4.2023 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι προβλεπόμενοι έλεγχοι για μια σειρά φυτικών προϊόντων που λαμβάνουν ειδική και συνδεδεμένες ενισχύσεις, ώστε να προσδιορισθούν οι συνολικά επιλέξιμες εκτάσεις και να υπολογισθεί το ποσό ενίσχυσης ανά στρέμμα και να αρχίσει σταδιακά η πληρωμή τους.

Με βάση αυτά τα στοιχεία προσδιορίσθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η ειδική ενίσχυση βάμβακος σε 72,5 ευρώ ανά στρέμμα και εκδόθηκε η πρώτη εντολή πληρωμής για 37.037 βαμβακοπαραγωγούς, στους οποίους ήδη καταβλήθηκαν συνολικά 152,3 εκ ευρώ. Η καταβολή γίνεται  μετά το κλείσιμο της εκκοκκιστικής περιόδου, η οποία  είχε παραταθεί -μετά από αίτημα της Διεπαγγελματικής Βάμβακος. Για όσους βαμβακοπαραγωγούς σε αυτή την πρώτη πληρωμή δεν καταβλήθηκε η ειδική ενίσχυση, λόγω ευρημάτων στο διοικητικό ή επιτόπιο έλεγχο, αυτή θα ολοκληρωθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στην συνέχεια και  πριν τις εορτές του Πάσχα, θα καταβληθούν και οι υπόλοιπες συνδεδεμένες ενισχύσεις της φυτικής παραγωγής, όπως του σκληρού σίτου, των σανοδοτικών και κτηνοτροφικών ψυχανθών, των βρώσιμων οσπρίων κλπ.

Παράλληλα μετά την έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων ξεκινά εντός της εβδομάδας η καταβολή  για τις αποζημιώσεις των μέτρων κρατικής ενίσχυσης, με σκοπό τη στήριξη της οικονομίας μετά την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, καθώς και των de minimis για όσους παραγωγούς στοιχειοθετήθηκε σημαντική  απώλεια εισοδήματος.

Οι συνδεδεμένες ενισχύσεις που αφορούν την ζωική παραγωγή θα πληρωθούν προς το τέλος Απριλίου, όπως κάθε χρόνο, ενώ μετά και μέχρι τις 14 Μαΐου θα γίνουν συμπληρωματικές πληρωμές Ενιαίας Ενίσχυσης και προκαταβολής βιολογικών που εκκρεμούν διασταυρώσεις αρχείων με την ΑΑΔΕ.

Μέσα στην εβδομάδα προωθείται η υπογραφή σχετικού μνημονίου με τις τράπεζες για την ενεργοποίηση της κάρτας αγρότη, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες παραμέτρους που έχουν επέλθει με την εφαρμογή της ΚΑΠ 2023-2027, ώστε να αρχίσει άμεσα η διαδικασία της δανειοδότησης  των αγροτών.

Τέλος οι αποζημιώσεις  για ζημιές από τον  ΕΛΓΑ ύψους 50 εκ ευρώ, θα καταβληθούν στους παραγωγούς, όπως έχει προγραμματισθεί έως την  Μεγάλη Τετάρτη 12.4.2023. 

Με τις παραπάνω πληρωμές και την έναρξη της δανειοδότησης μέσω της κάρτας αγρότη που ενεργοποιείται άμεσα, διευκολύνονται οι παραγωγοί σε μια κρίσιμη καλλιεργητική περίοδο με την απόκτηση της αναγκαίας χρηματοδοτικής ρευστότητας για τις παραγωγικές τους διαδικασίες.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ LIVE!! Αύριο η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ 2023! ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ – Προσλήψεις!!!

Ιστορικό ρεκόρ με τη δημιουργία 6.814 νέων θέσεων εργασίας σημείωσαν οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης της ΔΥΠΑ τον Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση κατά 250% σε ετήσια βάση (1.940) και κατά 210% συγκριτικά με τον Μάρτιο 2021 (2.197).

Η απορροφητικότητα των προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας, απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και νέας επιχειρηματικότητας της ΔΥΠΑ τον προηγούμενο μήνα αποτελεί την καλύτερη μηνιαία επίδοση ιστορικά.

Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο 2020 με 6.294 προσλήψεις.

Η ΔΥΠΑ υλοποιεί τα παρακάτω «ανοικτά» προγράμματα με 36.051 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας:

  1. Πρόγραμμα 3.400 νέων θέσεων εργασίας στις λιγνιτικές περιοχές, διάρκειας 12-18 μηνών, με ποσοστό επιχορήγησης μισθού και εισφορών 75-100%, έως 16.794 €.
  2. Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας 3.000 θέσεων σε λιγνιτικές περιοχές, διάρκειας 7 μηνών, με ποσοστό επιχορήγησης μισθού και εισφορών 100%.
  3. Πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 μακροχρόνια ανέργων 45 ετών και άνω, διάρκειας 18 μηνών, με ποσοστό επιχορήγησης μισθού και εισφορών 80%, έως 13.709 €.
  4. Πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 ανέργων που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, διάρκειας 12-24 μηνών, με ποσοστό επιχορήγησης μισθού και εισφορών 75%, έως 16.800 €.
  5. Πρόγραμμα απασχόλησης 6.500 μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών, διάρκειας 24 μηνών, με ποσοστό επιχορήγησης μισθού και εισφορών 75%, έως 18.000 €.
  6. Πρόγραμμα απασχόλησης 3.000 ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών, διάρκειας 12 μηνών, με επιχορήγηση 8.580 €.
  7. Προγράμματα νέας επιχειρηματικότητας για ανέργους ηλικίας 20-44 ετών που ανήκουν σε περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες όπως οι Ρομά, στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων «Νότιο Αιγαίο», «Ήπειρος», «Στερεά Ελλάδα» και «Πελοπόννησος» Προγραμματικής Περιόδου 2014

Τελευταίες πληροφορίες !! ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΚΟ, ΕΦΚΑ, ΟΤΑ, ΔΕΗ, ΑΜΕΑ

ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ: Σήμερα η καταβολή του «μπόνους» των 300 ευρώ για τους χρόνια ανέργους

Έκτακτο ΑΓΡΟΤΙΚΟ 2023!! ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ 50% της ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΪ́ΟΥ ΠΑΣΧΑ ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΗ!!

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα