1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Ειδικό βοήθημα 250 ευρώ σε κάθε οικογένεια που επλήγη από τις πλημμύρες – Thestival


Την καταβολή ειδικού βοηθήματος, ύψους 250 ευρώ ανά οικογένεια, για τη στήριξη των πληγέντων από τις πλημμύρες, ανακοίνωσε η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το ειδικό βοήθημα θα λάβουν όσοι υπέστησαν ζημιές από την πλημμύρα στην κύρια κατοικία τους και εξακολουθούν να κατοικούν σε αυτήν. Πρόκειται για μια προσπάθεια της Μητρόπολης να ανακουφίσει ακόμη περισσότερο όσους δοκιμάστηκαν σκληρότερα από άλλους, στην πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την περιοχή, αλλά και να πείσει τους πληγέντες να παραμείνουν στη Θεσσαλία και να μη μετακινηθούν σε άλλες περιοχές.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί υπολογίζεται στα 250.000 € , ποσό το οποίο υπολογίζεται να συγκεντρωθεί έως τα Χριστούγεννα.

Για τον σκοπό αυτό στους ναούς της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Λαρίσης και Τυρνάβου, μεθαύριο Κυριακή θα περιαχθεί δίσκος για την ενίσχυση του προγράμματος στήριξης των πλημμυροπαθών συνανθρώπων μας.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης είναι αναρτημένοι οι ειδικοί τραπεζικοί λογαριασμοί ενίσχυσης υπέρ πλημμυροπαθών.

Η Μητρόπολη ζητά την επιείκεια και την υπομονή των δικαιούχων, καθώς η καταβολή του βοηθήματος γίνεται με χρήση της υπηρεσίας ebanking, η οποία είναι χρονοβόρα και επιδέχεται έγκριση δυο σταδίων (Ταμία και Λογιστή) για μία μόνο κίνηση κάθε φορά.

Μέχρι στιγμής έχει καταβληθεί συνολικά ποσό 32.750 € σε 131 οικογένειες, ενώ η αξιολόγηση των αιτήσεων συνεχίζεται.

Η Μητρόπολη Λαρίσης ευχαριστεί όσους στάθηκαν στο πλευρό της, στον αγώνα αυτό και παρακαλεί τους δωρητές να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 2410.617685 ή μέσω email στο info@imlarisis.gr, ώστε να γνωστοποιήσουν τ τα στοιχεία αποστολής της απόδειξης, καθώς το τραπεζικό σύστημα δεν παρέχει τέτοιου είδους στοιχεία, παρά μόνο αν ο καταθέτης τα έχει συμπληρώσει.

“Ευχαριστούμε θερμά όσους μας βοηθούν να βοηθάμε, διαβεβαιώνοντας πως όσο οι δυνάμεις μας το επιτρέπουν, δεν θα σταματήσουμε” καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα