1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Δικαιολογίες για να κάνεις το τριήμερο της 28ης, τετραήμερο


Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από το καλοκαιράκι για αυτό κάθε ευσυνείδητος/η εργαζόμενος/η συζητά για ένα μόνο πράγμα το τελευταίο διάστημα. Σωστά κατάλαβες, μιλάμε για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, για το οποίο μετράμε ήδη αντίστροφα με μία και μόνη σκέψη. Πώς θα μπορούσαμε να το κάνουμε τετραήμερο διάολε; Για αυτόν τον λόγο στύψαμε το μυαλό μας για να βρούμε τις κατάλληλες δικαιολογίες τις οποίες θα παραθέσουμε στο αφεντικό μας χωρίς φόβο και πάθος μπας και κάνουμε τετραημεράκι.

Ήρθα σε επαφή με κρούσμα και κάπως με πονάει ο λαιμός μου

Η πανδημία συνεχίζει να δείχνει τα δόντια της καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι νοσούν από covid (55.242 την τελευταία εβδομάδα). Οι πιθανότητες να έρθεις σε επαφή με κρούσμα είναι δυστυχώς πολλές όπως καταλαβαίνεις επομένως μπορούν να αποτελέσουν μια πρώτης τάξεως δικαιολογία, για να κολλήσεις μια μερούλα στο τριήμερο της 29ης Οκτωβρίου.

Χώρισα και δεν είμαι πολύ καλά ψυχολογικά

Αν έχεις αναπτύξει μια καλή σχέση με το αφεντικό σου στη διάρκεια της συνεργασίας σας, μπορείς να του ανοίξεις τα εσώψυχα σου και να του μιλήσεις για τον χωρισμό σου με το έτερον ήμισυ. Επειδή λοιπόν ψυχολογικά δεν θα μπορέσεις να αποδώσεις τα απαιτούμενα θα χρειαστείς μια έξτρα μέρα για να βρεις τον εαυτό σου.

Ο μικρός είναι χάλια

Όλα τα αφεντικά είναι καχύποπτα απέναντι στις «ασθένειες» των υπαλλήλων τους. Ωστόσο είναι πιο ανεκτικοί και συγκαταβατικοί όταν πρόκειται για τα παιδιά τους. Ειδικά αν είναι γονιός κι εκείνος θα δείξει ανεκτικότητα και συμπάθεια στο πρόβλημα σου, δίνοντας σου χωρίς πολλά γιατί το πράσινο φως για το τετραημεράκι σου.

Περιμένω υδραυλικό γιατί πλημμύρισε το μπάνιο μου

Μεγάλο κακό σε βρήκε ξαφνικά και έσπασε ένας παλιοσωλήνας κι έγινε το μπάνιο σου Βενετία. Για αυτό μπορείς να ενημερώσεις σχετικά ότι δεν θα μπορέσεις να πας στη δουλειά. Μάλιστα αν θες να κάνεις τη συγκεκριμένη δικαιολογία υπέρ-παραγωγή μπορείς να ρίξεις δυο τρεις κουβάδες με νερό στο μπάνιο σου για να εξασφαλίσεις και φωτογραφικό υλικό που θα ενισχύσει τον λόγο σου. Με δύο σφουγγαρισματάκια θα έχεις ξεμπερδέψει και θα απολαύσεις το υπόλοιπο της μέρας χωρίς να κάνεις τίποτα.

Προέκυψε ένα οικογενειακό πρόβλημα

Δεν χρειάζεται να επεκταθείς περαιτέρω, γιατί μπορεί να καταλάβει το αφεντικό ότι το σχέδιο σου «τετραήμερο Οκτώβρης 2022» μπάζει νερά από παντού. Ένα οικογενειακό πρόβλημα λοιπόν σε αναγκάζει να πάρεις μια μέρα παραπάνω off για να ανταπεξέλθεις.

Αιωνία του η μνήμη

Μια αγαπημένη θεία έφυγε πλήρης ημερών πριν μέρες και θα χρειαστεί να μεταβείς οικογενειακώς στο χωριό που θα γίνει η κηδεία. Σε τέτοια περιστατικά η μόνη απάντηση που μπορείς να πάρεις από το αφεντικό είναι συλλυπητήρια.

Πρέπει να πάω να μαζέψω ελιές αφεντικούλη μου

Η 28η Οκτωβρίου συμπίπτει ημερομηνιακά με το μάζεμα ελιών κάθε χρόνο. Επομένως είναι μια εξαιρετική δικαιολογία για να την εκμεταλλευτείς και να λείψεις μια μερούλα παραπάνω για να πας στον ελαιώνα του χωριού και να ξεκινήσεις το μάζεμα.

Ακυρώθηκε η πτήση μου

Εξαιρετική δικαιολογία για να λείψεις τη Δευτέρα μετά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Είχες κανονίσει ένα ταξιδάκι για τριήμερο και δυστυχώς τα έφερε έτσι η ζωή κι η πτήση σου ακυρώθηκε με αποτέλεσμα να μην μπορέσεις να φτάσεις εγκαίρως στη δουλειά. Η επόμενη είσαι σε κάποιες ώρες και παρά την ταλαιπωρία σου, θα έχεις ανοιχτό το κινητό σου για οτιδήποτε χρειαστεί το αφεντικό. Καλό είναι να ξέρεις ότι η συγκεκριμένη δικαιολογία πιάνει μόνο για αεροπλάνα ή πλοία μιας και τα ΚΤΕΛ ή τα λεωφορεία έχουν πολύ πιο συχνά δρομολόγια.

Χάλασε το αυτοκίνητο ρε γαμώτο

Είχες πάρει τον δρόμο της επιστροφής από νωρίς ωστόσο το αυτοκίνητο σε πρόδωσε κι έμεινε στα μέσα της Εθνικής. Επικοινώνησε γρήγορα με το αφεντικό για να του ανακοινώσεις τα μαντάτα και πες του ότι δεν θα προλάβεις να έρθεις σήμερα, καθώς είχε μεγάλη ζημιά. Φρόντισε η χιλιομετρική απόσταση να είναι τέτοια που να δικαιολογεί την απουσία σου όλη τη μέρα μην την πάθεις σαν πρωτάρης.

Θα είμαι ειλικρινής απέναντι σου

Η ειλικρίνεια μπορεί να γείρει την πλάστιγγα υπέρ σου στην προσπάθεια που κάνεις να πάρεις το πολυπόθητο τετραημέρακι. Πήγαινε και μίλα ντόμπρα στον προϊστάμενο σου εξηγώντας του ότι θέλεις να λείψεις μια μέρα παραπάνω για να χαλαρώσεις και να πας ένα ταξίδι. Συνυπολόγισε ωστόσο ότι αυτή σου η ειλικρίνεια δίνει ένα επιχείρημα στο αφεντικό την επόμενη φορά που θα θελήσεις να συζητήσεις μαζί του για αύξηση/προαγωγή/βελτίωση των συνθηκών εργασίας


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα