1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Διασκεδαση

Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι: 30 χρόνια μετά


Tο Τρίτο Πρόγραμμα τιμά τη μνήμη του Μάνου Χατζιδάκι, του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού και διευθυντή του ιστορικού σταθμού, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατό του, το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Το αφιέρωμα, την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, μας θυμίζει το μεγάλο και διαχρονικό έργο του.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, στις 10:00, ο Πάρις Μέξης, στο πλαίσιο της εκπομπής «Σήμερα», κάνει αναφορά στο πολυσχιδές έργο του Μάνου Χατζιδάκι, προσεγγίζοντάς το με τρόπο διαισθητικό, πολύπλευρο και κυρίως σύγχρονο. Στον συνθέτη, τραγουδοποιό, ποιητή και στοχαστή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο και εν πολλοίς προσδιόρισε την ταυτότητα του Τρίτου Προγράμματος.

Αμέσως μετά, στις 11:00, ο Γιώργος Κωνσταντίνου από την εκπομπή «Και τώρα ξεκινά η περιπέτεια της μελωδίας» εστιάζει στη ρομαντική πλευρά του συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, με μια ιδιαίτερη αναφορά στα τραγούδια του.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου, στις 11:00, ο Χρίστος Παπαγεωργίου σε μία έκτακτη ζωντανή εκπομπή της σειράς «Αναζητώντας την κυρία με τη στρυχνίνη», με καλεσμένο τον σκηνοθέτη Δημήτρη Βερνίκο, μεταδίδει την αριστουργηματική μουσική για την κινηματογραφική ταινία «BLUE», ξεδιπλώνοντας παράλληλα το χρονικό της δημιουργίας της σύνθεσης. Στην εκπομπή παραθέτονται αναφορές και γράμματα από το προσωπικό ημερολόγιο του Μάνου Χατζιδάκι και η αλληλογραφία του προς τον σκηνοθέτη Δημήτρη Βερνίκο, δίνοντας την ανάγλυφη εικόνα του πλαισίου μέσα στο οποίο δημιουργήθηκε μία από τις κορυφαίες μουσικές του εμβληματικού καλλιτέχνη.

Διαβάστε επίσης

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: H Άννε Τερέζα Ντε Κέιρσμακερ επιστρέφει στο Ηρώδειο μαζί με την ομάδα της

Η καλή είδηση της ημέρας: Το Πτι Παλαί, ο ιστορικός κινηματογράφος, ανοίγει ξανά και γίνεται θεατρικός χώρος


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα