1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Αυτή η μακαρονάδα θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση όταν δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις


Άλλη μια μέρα που δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε έφτασε! Η ώρα είναι περασμένη κι εσείς αναζητάτε κάτι γρήγορο αλλά νόστιμο για να ετοιμάσετε. Τα μακαρόνια είναι η σίγουρη λύση όταν θέλουμε να μαγειρέψουμε κάτι εύκολο και χορταστικό. Όμως, πόσες διαφορετικές συνταγές με ζυμαρικά γνωρίζετε;

Έχετε δοκιμάσει πολλάκις τα αγαπημένα σε όλους μακαρόνια με κιμά, με σάλτσα, με κρέμα γάλακτος, αλλά αυτή η εκδοχή που σας προτείνουμε σίγουρα θα σας συναρπάσει. Αυτή η μακαρονάδα με καραμελωμένο σκόρδο είναι ό,τι καλύτερο έχετε γευτεί τελευταία! Κι αν αγαπάτε κι εσείς την παρμεζάνα, μην φοβηθείτε να το παρακάνετε!

Μόλις η μέρα σας έγινε καλύτερη! Μην ξεχάσετε να βάλετε ένα ποτήρι κρασί και να το πιείτε στην υγειά σας!

Υλικά:

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκόρδο
  • 2 κούπες ζυμαρικά της επιλογής σας
  • 1/3 κούπας τυρί παρμεζάνα
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Γεμίστε τα 3/4 μιας κατσαρόλας μεσαίου μεγέθους με νερό. Κλείστε το καπάκι και αφήστε το να βράσει σε υψηλή θερμοκρασία. Βάλτε στη φωτιά ένα μικρό τηγάνι.

Προσθέστε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε τις θρυμματισμένες σκελίδες του σκόρδου και ανακατέψτε καλά μέχρι να ροδίσουν, περίπου 8-9 λεπτά. Μόλις το σκόρδο αποκτήσει χρυσαφί χρώμα, κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά.

Όταν το νερό βράσει, προσθέστε το αλάτι. Ρίξτε τα ζυμαρικά και αφήστε τα να βράσουν μέχρι να γίνουν al dente. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρέστε τα γρήγορα από τη φωτιά και σουρώστε τα.

Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε ένα βαθύ πιάτο και ρίξτε από πάνω το καραμελωμένο σκόρδο μαζί με το λαδάκι του. Ολοκληρώστε με τυρί παρμεζάνα και αλατοπίπερο αν το επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης

Εύκολη τονοσαλάτα με μακαρόνια – Plus: Κονσέρβα σε λάδι ή νερό;

Πανεύκολο κέικ σοκολάτας με τρία μόνο υλικά


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα