1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Αυτές είναι οι καλύτερες τροφές για να μειώσεις τις ρυτίδες


Υπάρχουν πολλές δυσκολίες στη ζωή μας είναι η αλήθεια, όμως εκείνη η στιγμή που παρατηρούμε την πρώτη ρυτίδα στο πρόσωπό μας, είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο βάρβαρες που μπορούν να μας συμβούν. Βλέπεις αυτές οι αναθεματισμένες ρυτίδες μάς υπενθυμίζουν πως τα νιάτα κι ο χρόνος περνούν κι εμείς μεγαλώνουμε κι αγχωνόμαστε γιατί, όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός, ου γαρ έρχεται μόνο. Για αυτό είναι σημαντικό να προσέχουμε τη διατροφή μας και να διαμορφώσουμε το διαιτολόγιό μας με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πλούσιο σε τροφές που μειώνουν κατά πολύ τις ρυτίδες. Εμείς βρήκαμε τι πρέπει να τρως ώστε τόσο το μαγουλάκι όσο και το δερματάκι να παραμένει φράπα.

Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας του δέρματος και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των φλεγμονών. Βρίσκονται σε ψάρια όπως σολομός και σαρδέλες αλλά και στον λιναρόσπορο.

Πράσινο τσάι

Χάρη στις πολυφαινόλες το πράσινο τσάι είναι ψηλά στη λίστα των ροφημάτων που αγαπούν το δέρμα. Στόχευσε σε 2-3 φλιτζάνια την ημέρα. Αν είσαι ευαίσθητ@ στην καφεΐνη τότε θα ήταν καλό να πίνεις το τελευταίο φλιτζάνι πριν τις 3 το μεσημέρι.

Άπαχη πρωτεΐνη

Το κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, το ψάρι, τα φασόλια, οι ξηροί καρποί και άλλα τρόφιμα άπαχης πρωτεΐνης βοηθούν στην επιδιόρθωση των κυττάρων που έχουν υποστεί βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες. Μετά την πέψη της η πρωτεΐνη διασπάται σε αμινοξέα. Το να έχει κάποιος άφθονα αμινοξέα βοηθά στην επιτάχυνση της ταχύτητας αναγέννησης των δερματικών κυττάρων και του κολλαγόνου.

Νερό

Τα δερματικά κύτταρα χρειάζονται υγρά για να διατηρούν μαλακή τη μεμβράνη τους και να απορροφούν τις θρεπτικές ουσίες. Θα πρέπει πιθανόν να πίνεις 1,5 έως 2 λίτρα την ημέρα για να διατηρείς το δέρμα μαλακό και ενυδατωμένο. Αν ιδρώνεις πολύ, τότε καλό θα ήταν να πίνεις και περισσότερο νεράκι.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο περιέχει ολεϊκό οξύ, ένα από τα λιπαρά οξέα που διατηρούν τις κυτταρικές μεμβράνες υγρές και κάνουν μαλακό το δέρμα. Το ελαιόλαδο επίσης έχει μικρές ποσότητες άλλων αναγκαίων λιπαρών οξέων που καταπολεμούν τη φλεγμονή, αποτελώντας έναν εξαιρετικό σύμμαχο στη μάχη σου για τη μείωση των ρυτίδων.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι αντιοξειδωτική και συμβάλλει στη σύνθεση κολλαγόνου, που είναι σημαντικό για την ελαστικότητα του δέρματος. Η βιταμίνη C βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα κυρίως σε φρούτα όπως πορτοκάλια, λεμόνια, φράουλες, αλλά και σε λαχανικά όπως πιπεριές.

Σόγια

Πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι ορισμένες ιδιότητες της σόγιας μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία ή στη θεραπεία βλάβης από την ηλιακή ακτινοβολία. Αντίστοιχα, σε σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘European Journal of Nutrition’ ερευνητές ανακοίνωσαν ότι υποκατάστατο με βάση τη σόγια, βελτίωσε την υφή του δέρματος μετά από έξι μήνες χρήσης.

Με πληροφορίες από το iatronet.gr

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα