1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Απαγορεύστε τη μεταφορά με γαϊδουράκια στη Σαντορίνη


Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Αντζέλικα Χιούστον έγραψε πρόσφατα επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη καλώντας τον να απαγορεύσει τη χρήση γαϊδάρων και μουλαριών στο νησί της Σαντορίνης.

Στην επιστολή, η Χιούστον επισημαίνει τη σκληρή μεταχείριση που υφίστανται συχνά αυτά τα ζώα όταν αναγκάζονται να μεταφέρουν τουρίστες σε 500 απότομες σκάλες στην παλιά πόλη των Φηρών.

Πλάνα από το καλοκαίρι του 2022 που δημοσίευσε η PETA Γερμανίας επιβεβαιώνουν ότι τα γαϊδούρια και τα μουλάρια της Σαντορίνης εξακολουθούν να αναγκάζονται να μεταφέρουν τουρίστες για ώρες στις σκάλες, κάτω από τον καυτό ήλιο – χωρίς επαρκή τροφή, νερό ή ανάπαυση.

Αντιμετωπίζονται, αναφέρει η οργάνωση, περισσότερο σαν μηχανές παρά σαν όντα: οι οδηγοί γαϊδουριών χτυπούν και μαστιγώνουν συχνά τα ζώα για να τα κρατούν σε κίνηση, και τα βάζουν να φορούν σέλες που δεν εφαρμόζουν σωστά και αυτοσχέδια γκένια που τους προκαλούν επώδυνες πληγές.

«Οι καιροί άλλαξαν από τότε που οι χωρικοί δεν είχαν άλλη επιλογή από το να καβαλήσουν έναν γάιδαρο, και ενώ άλλες χώρες έχουν εγκαταλείψει την άλλοτε συνήθη χρήση ζώων που προκαλούσε πόνο, αυτά τα έξυπνα και φιλικά ζώα στη Σαντορίνη εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται σαν μηχανές», αναφέρει η ηθοποιός, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

Δείτε την επιστολή εδώ. 

 

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα