1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Αντίγραφο της ιεράς εικόνας του Πανορμίτη από τη Σύμη στο Σιδηρόκαστρο Σερρών


Στο ακριτικό Σιδηρόκαστρο Σερρών, κοντά στον Προμαχώνα, οι κάτοικοι τιμούν ιδιαίτερα σήμερα την εορτή των Παμμεγίστων Ταξίαρχων Μιχάλη και Γαβριήλ κι αυτό γιατί από το 2019, στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται αντίγραφο της ιεράς εικόνας του Πανορμίτη από τη Σύμη.

Η καταγωγή ορισμένων κατοίκων του Σιδηροκάστρου από τα Δωδεκάνησα -και ιδιαίτερα τη Σύμη, αλλά και ένα προσωπικό τάμα του σημερινού εφημέριου του ιερού ναού της Αγίας Παρασκευής, οδήγησαν στο να ζητήσουν την ευλογία από τη μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη στη Σύμη για την αγιογράφηση ενός αντιγράφου της θαυματουργής εικόνας.

Έτσι, το 2019 ολοκληρώθηκε η αγιογράφηση της εικόνας, ενώ έναν χρόνο μετά κατασκευάστηκε και το ασημένιο πουκάμισο. Ο περικαλλής ιερός ναός της Αγίας Παρασκευής, στην είσοδο του Σιδηροκάστρου, με τον εντυπωσιακό ελαιώνα στον περίβολό του φιλοξενεί την ιερά εικόνα του Πανορμίτη και κάθε χρόνο τέτοια μέτρα, εκατοντάδες προσκυνητές από τη γύρω περιοχή έρχονται να ανάψουν ένα κερί στη χάρη του Ταξιάρχη Μιχαήλ και να προσκυνήσουν την εικόνα του.
Ο εφημέριος του ναού π. Παύλος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν κρύβει τη χαρά και τη συγκίνησή του, που μετά από χρόνια υλοποιήθηκε η επιθυμία και το τάμα πολλών πιστών για να υπάρχει και στη Μακεδονία η ευλογία του Πανορμίτη από τη Σύμη.

«Με την ευλογία του Σεβασμιότατου ποιμενάρχη μας, μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριου αλλά και του μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομου, καταφέραμε να δώσουμε την ευκαιρία στους ευσεβείς χριστιανούς της περιοχής μας να τιμούν τον Πανορμιτη. Η εικόνα του Πανορμίτη στον ναό μας ενώνει τις δυο άκρες της πατρίδας μας και αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για όλους μας» καταλήγει ο π. Παύλος.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα