1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Αλήθειες για το μεθύσι μετά τα 40


Αν κάτι μας χαρακτηρίζει είναι πως δεν φοβηθήκαμε ποτέ να μιλήσουμε τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας χωρίς ναι μεν αλλά και λοιπές υπεκφυγές. Έτσι λοιπόν και τώρα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο αναγνωστικό μας κοινό αποφασίσαμε, να τα πούμε έξω από τα δόντια, αφού δώσουμε το απαραίτητο χρονικό περιθώριο ώστε να προετοιμαστούν οι κάμερες για να δείχνουν μόνο εμάς. Τότε και μόνο τότε θα ξετυλίξουμε το κουβάρι όσων συμβαίνουν στους σαραντάρηδες μετά από ένα γερό μεθύσι. Φτιάξε ένα καφέ, στύψε κι ένα λεμονάκι κι έλα να σου πούμε τι πήγε στραβά χθες το βράδυ.

Ο μεθυσμένος σαραντάρης ίσον με δύο (και βάλε) μεθυσμένους εικοσάρηδες

Καταλαβαίνουμε ότι στο μυαλό σου ο χρόνος έχει σταματήσει πριν καμιά δεκαπενταριά χρόνια, όταν έπινες μια νταμιτζάνα τσίπουρο με τα ρεμάλια τους φίλους σου κι ήταν απλά Τετάρτη βράδυ. Τα χρόνια όμως πέρασαν και φορτώθηκαν στο 40χρονο και βάλε πια σκαρί σου με αποτέλεσμα οι αντοχές να πάνε περίπατο. Έτσι λοιπόν κάθε φορά που το τσούζεις λίγο παραπάνω είναι σαν να μεθάς για δύο εικοσάχρονους πράγμα που το λες κι αβάσταχτο.

Δουλεύουμε αύριο

Βγήκες για κάτι αθώα ποτάκια μετά τη δουλειά. Τα ποτάκια έγιναν κοκτεϊλάκια και εσύ συνέχισες, μα όταν κι αυτά με τη σειρά τους έγιναν σφηνάκια δεν αποχώρησες αλλά αντίθετα κέρασες και την επόμενη γύρα, ξεχνώντας ότι δεν είσαι φοιτητής πια αλλά προϊστάμενος στο γραφείο κι αύριο δουλεύεις. Έτσι λοιπόν την επόμενη μέρα κατάπιες την όποια περηφάνια σου είχε μείνει κι είτε εμφανίστηκες στο γραφείο σαν τον Στίβι Γουόντερ ακούγοντας τα 25χρονα τσουτσέκια που σε πότιζαν να ψιθυρίζουν χασκογελώντας το όνομά σου, είτε προσποιήθηκες τον άρρωστο στο αφεντικό. Μάντεψε τι πρέπει να κάνεις την επόμενη φορά που θα βγεις για ποτάκια με συναδέλφους.

Μπαμπά, μαμά θα έρθεις να παίξουμε;

Όταν πήρες την απόφαση να γίνεις γονιός, έπρεπε να απαρνηθείς αρκετά πράγματα. Ένα από αυτά ήταν και τα μεθύσια, αφού πλέον οι ευθύνες κι οι υποχρεώσεις έρχονται πρώτες και τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν την ανάγκη σου να ξεδίνεις πού και πού. Έτσι λοιπόν εκτός από το hangover το επόμενο πρωί θα έχεις να διαχειριστείς και ένα ή δύο υπερκινητικά κουτσούβελα που ίσως να ναι και πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμα.

Καμιά συμπόνια, μόνο περιφρόνηση σε περιμένει

Όσο ήσουν μικρότερ@ και του έδινες να καταλάβει με το αλκοόλ οι περισσότεροι θα σου συμπαραστέκονταν το επόμενο δύσκολο πρωινό, ενώ δεν θα ήταν και λίγοι εκείνοι που θα σου φορούσαν το «παράσημο» του γερού ποτηριού. Πλέον το μόνο που θα συναντήσεις θα είναι απαξίωση, περιφρόνηση, εξοργιστικές ατάκες του τύπου «στην ηλικία σου αυτά είναι ανεπίτρεπτα» και χαβαλετζίδικα σχόλια.

Οι αντοχές σου πήγαν περίπατο

Κάποτε έκανες κατακόρυφο μετά από ένα μπουκάλι βότκα, όμως πλέον στα τρία aperol spritz είσαι έτοιμος να δώσεις τους κωδικούς taxis σου στον μπάρμαν για να πληρώσεις τα κοκτέιλ. Μεγαλώνοντας οι αντοχές φθίνουν και δεν μπορείς να κάνεις πολλά, πέρα από το να αποδεχθείς τη μοίρα σου και να τσεκάρεις τα κοκτεϊλάκια χωρίς αλκοόλ που κάνουν θραύση στους συνομήλικούς σου για κάποιο λόγο.

Το μεθύσι στα 40 πολλοί αγάπησαν, το χανγκόβερ κανείς

Ας πάρουμε το καλό σενάριο το οποίο λέει ότι μπορείς να αντέξεις όλα τα παραπάνω κι ότι τα παραλέμε, γιατί είμαστε υπερβολικοί και πλέον καλομαθημένοι. Το χανγκόβερ μετά τα 40, είναι αβυσσαλέο. Φαντάσου ελέφαντες να συνθλίβουν τα μηνίγγια σου την ώρα, που το στομάχι σου είναι σε χειρότερη κατάσταση από όταν είχες βουτήξει καλαμαράκια και ρεβυθοκεφτέδες σε τζατζίκι και χρειάζεσαι 1 ώρα και 36 λεπτά με το ρολόι για να πας από το μπάνιο στον κρεβάτι. Το χειρότερο είναι ότι αυτή δεν περνάει γρήγορα, αλλά πλέον διαρκεί ολόκληρη την ημέρα. Σοβαρέψου και διάβασε εδώ.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα