1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Ακροδεξιοί και όχι πιστοί αυτοί που διαδήλωσαν έξω από το Ολύμπιον – Thestival


Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος έδωσε διευκρινίσεις το πρωί της Τετάρτης, για τη διαφωνία του σχετικά με την αφίσα της ταινίας «Αδέσποτα κορμιά» στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, εξηγώντας ότι «δεν κήρυξα κανέναν ιερό πόλεμο». Ο Φιλόθεος, ξεκαθάρισε επίσης ότι όσοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Ολύμπιον το βράδυ της Τετάρτης δεν είναι πιστοί αλλά μέλη ακροδεξιών οργανώσεων.

«Η επιστολή μου δεν κήρυξε κανέναν ιερό πόλεμο. Δεν υπήρξε ούτε επιστολή γεμάτη οργή ούτε τίποτα. Κατέθεσα μια μαρτυρία και τίποτα παραπάνω. Την αφίσα αυτή τη θεωρώ προσβλητική γιατί απεικονίζει το πρόσωπο της Παναγίας πάνω στον σταυρό με τον τρόπο τον οποίο το απεικονίζει και εξέφρασα την άποψή μου» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά το κάλεσμα για τη συγκέντρωση, ο κ. Φιλόθεος είπε ότι «δεν ήταν πιστοί ήταν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων. Είχαν βγάλει και μια αφίσα “Ιερός Λόχος” δεν έχουν σχέση με την εκκλησία. Η επιστολή μου δεν έχει κανέναν χαρακτήρα ιερού πολέμου, ούτε οργής ούτε τίποτα άλλο».


Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος στη γραπτή επιστολή του ζήτησε να μην αναρτηθεί δημόσια η «βαθύτατα προκλητική για το θρησκευτικό συναίσθημα των χριστιανών της πόλης», όπως την χαρακτηρίζει, αφίσα του ντοκιμαντέρ της Ελένης Ψύκου «Αδέσποτα κορμιά», με την εσταυρωμένη, ημίγυμνη έγκυο γυναίκα.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα