1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Έτοιμοι να υποστούμε τις συνέπειες της απόφασης που λάβαμε


Ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας μίλησε στο LIVE NEWS για την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να λειτουργήσουν οι εκκλησίες για τα Θεοφάνεια.

Όπως τόνισε ο μητροπολίτης Αθηναγόρας το γεγονός ότι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος βρέθηκε στην ορκωμοσία της κυβέρνησης είναι μια κίνηση καλής θέλησης από πλευράς των κληρικών, καθώς δεν ήταν υποχρεωτική η παρουσία του, σημειώνοντας πως μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχιεπισκόπου υπάρχει αμοιβαία κατανόηση.

«Αν έρθουν να μας συλλάβουν, θα πρέπει να συλλάβουν 81 μητροπολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθηναγόρας, σημειώνοντας πως όλοι θα λειτουργήσουν στις μητροπόλεις, όπως αποφασίσε η ΔΙΣ.

«Θα τηρήσουμε όλους τους κανόνες για την προστασία της υγείας» τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως «αφού πήραμε αυτή την απόφαση, θα πρέπει να υποστούμε και τις συνέπειες».


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα