1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Φθινοπωρινό κέικ με σταφύλια χωρίς ζάχαρη και με ελάχιστες θερμίδες


Η συνταγή για το απόλυτο φθινοπωρινό κέικ με σταφύλια είναι εδώ!

Πανεύκολο και αφράτο, χωρίς ζάχαρη, θα είναι το πιο ωραίο γλυκό με σταφύλια που έχετε φάει ποτέ.

Αυτό το κέικ σούπερ φθινοπωρινό και θα το λατρέψετε, ενώ το κάθε κομμάτι έχει 175 θερμίδες. Ένα κέικ για όλες τις ώρες της ημέρας που μπορούν να φάνε και τα παιδιά για σνακ στο σχολείο.

Τη συνταγή βρήκαμε από τη food blogger Emily Vagia.

Συνταγή για φθινοπωρινό κέικ με σταφύλια

Υλικά

136 γρ. (1 φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

66 γρ. (1/2 φλ.) αλεύρι αμυγδάλου

1 κ.γ. baking powder

λίγο αλάτι

2 κ.σ. λιναρόσπορο αλεσμένο ανακατεμένο με 4 κ.σ. νερό

130 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης (ζάχαρη καρύδας, ζάχαρη από monk fruit, εριθρυτόλη, ξυλιτόλη, στέβια 1:1 κλπ)

125 ml. (1/2 φλ.) ελαιόλαδο

80 ml. γάλα αμυγδάλου

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 φλ. σταφύλια

Εκτέλεση

Σε ένα φλιτζάνι ανακατέψτε τον λιναρόσπορο με το νερό και αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά.

Ξεκινήστε ανανακτεύοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου, το baking powder, το αλάτι.

Με το μίξερ χτυπήστε τον λιναρόσπορο αφού περάσουν τα 10 λεπτά μαζί με το υποκατάστατο ζάχαρης για 2-3 λεπτά. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το γάλα και τη βανίλια και χτυπήστε και πάλι. Ρίξτε μέσα το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε τα μισά σταφύλια και ανακατέψτε και πάλι. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε κι άλλα σταφύλια.

Μεταφέρετε σε λαδωμένη φόρμα (περίπου 20 εκ) για κέικ και από πάνω ρίξτε τα υπόλοιπα σταφύλια. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Αν πάει να σας αρπάξει το κέικ από πάνω, σκεπάστε το με λίγο αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο. Χώστε ένα μαχαίρι στο κέικ για να δείτε αν έχει γίνει. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό σημαίνει πως το κέικ σας είναι έτοιμο.

Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε το μέσα στην φόρμα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Έπειτα βγάλτε το και κόψτε το. Καλή απόλαυση.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα