1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σουπιές με φρέσκα κρεμμυδάκια σε σάλτσα ντομάτας | Συνταγές

[*]

Πεντανόστιμες σουπιές με φρέσκα κρεμμυδάκια σε σάλτα με φρέσκες ώριμες ντομάτες. Μια απλήανεκτίμητη συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ), από έναν απλό ψαρά, και όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα σε αυτό το κόσμο, η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα. Και αυτό το “στιφάδο” με τα φρέσκα κρεμμυδάκια είναι υπέροχο και σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε. 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σουπιές φρέσκες, κομμένες σε κομμάτια 4-5 εκ.
  • 25-30 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε κομμάτια (μαζί με τα πράσινα μέρη) 4-5 εκ.
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κοφτό κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ¾ φλ. τσαγιού, περίπου, ελαιόλαδο
  • ½ φλ. τσαγιού κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τις σουπιές και τις κόβετε σε κομμάτια. Καθαρίζετε, πλένετε και τα κρεμμυδάκια και τα κόβετε και αυτά σε κομμάτια. Πλένετε, ξεφλουδίζετε (προαιρετικά) τις ντομάτες, τις ρίχνετε σε μπλέντερ και τις πολτοποιείτε μέχρι να έχετε ένα λείο “πουρέ”. Τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το μισό ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα βγάζετε από τη κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, τα μεταφέρετε σε μπολ και τα αφήνετε σκεπασμένα στην άκρη μέχρι να τα χρειαστείτε. [*]
  3. Στη ίδια ζεστή κατσαρόλα προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρετε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτετε τα κομμάτια σουπιάς και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας περιστασιακά με ξύλινη κουτάλα για 15 λ περίπου ή μέχρι να “ελευθερώσουν” και “πιούν” οι σουπιές τους πολλούς χυμούς τους.   
  4. Μετά ρίχνετε το κρασί, ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5 λ περίπου ή μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τις πολτοποιημένες ντομάτες, το πελτέ ντομάτας, τη πάπρικα, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και 1 φλ. τσαγιού νερό, ανακατεύετε και μόλις πάρουν βράση μειώνετε τη φωτιά στο χαμηλό.
  5. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε το φαγητό για 1 περίπου ώρα. Στη 1 ώρα δοκιμάζετε το φαγητό, αν απαιτείτε διορθώνετε το αλατοπίπερο και αν οι σουπιές έχουν βράσει και “λιώνουν” στο στόμα σας αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Διαφορετικά προσθέτετε λίγο ακόμα βραστό νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για λίγη περισσότερη ώρα.
  6. Στη συνέχεια προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10-15 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα φρέσκα κρεμμυδάκια σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Απολαύστε το φαγητό σας με ζεστό ψωμί και τυρί φέτα (αν δεν νηστεύετε). Καλή σας όρεξη!

[*] Μπορείτε να παραλείψετε το στάδιο σοταρίσματος των φρέσκων κρεμμυδιών και απλώς να τα προσθέσετε, ως έχουν, στη κατσαρόλα όταν γίνουν οι σουπιές για πιο “τραγανή” και “αλ τέντε” υφή. Σε αυτή τη περίπτωση θα χρειαστείτε ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο που θα βάλετε από την αρχή στο φαγητό σας. 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σουπιές με φρέσκα κρεμμυδάκια σε σάλτσα ντομάτας

 

[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα