1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

Θεραπεία προσώπου με οξυγόνο: (Πώς) λειτουργεί;


Το νεανικό πρόσωπο είναι διακαής πόθος για πολλούς εξ ημών και μια λαμπερή επιδερμίδα είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

Δεκάδες θεραπείες στοχεύουν προς αυτή την κατεύθυνση και μια από τις πιο δημοφιλείς είναι η λεγόμενη οξυγονοθεραπεία προσώπου.

Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Η περιποίηση προσώπου με οξυγόνο είναι μια διαδικασία που συνήθως γίνεται από έναν αισθητικό ή ένα δερματολόγο. Θεωρείται «μη ιατρική» διαδικασία, καθώς τίποτα δεν εγχέεται στο σώμα και δεν χρησιμοποιούνται χημικά.

Το σώμα χρειάζεται οξυγόνο για να ευδοκιμήσει, γι’ αυτό και αναπνέουμε. Η θεωρία πίσω από τις περιποιήσεις προσώπου με οξυγόνο – η οποία δεν υποστηρίζεται επιστημονικά – είναι ότι τα κύτταρα του δέρματος που οξυγονώνονται πλήρως μέσω μιας περιποίησης προσώπου με οξυγόνο θα φαίνονται φωτεινά και υγιή.

Η διαδικασία

Κατά τη διάρκεια της οξυγονοθεραπείας, ο ειδικός πρώτα θα καθαρίσει και θα κάνει απολέπιση στο πρόσωπό σου. Κάθε δερματολογικό κέντρο έχει τη δική του διαδικασία χορήγησης οξυγόνου στο πρόσωπο, αλλά συνήθως χρησιμοποιείται ένα μικρό ραβδάκι για την παροχή οξυγόνου υψηλής πίεσης στην επιφάνεια του δέρματος. Κατά την διάρκεια της θεραπείας μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οροί (serums) που περιέχουν υαλουρονικό οξύ.

Πόσο διαρκεί;

Η διάρκεια της περιποίησης προσώπου με οξυγόνο ποικίλλει ανάλογα με το κέντρο, αλλά συνήθως οι συνεδρίες διαρκούν από μισή έως μία ώρα, ανάλογα με την σύσταση του αισθητικού/δερματολόγου.

Ποια είναι τα οφέλη της;

Η επιστημονική έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των περιποιήσεων προσώπου με οξυγόνο είναι ανάμεικτη. Ανέκδοτα, πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι το δέρμα τους φαίνεται υγιές και λαμπερό μετά τη διαδικασία, και οι φωτογραφίες πριν και μετά το υποστηρίζουν. Ωστόσο, υπάρχει μικρή επιστημονική έρευνα πίσω από αυτούς τους ισχυρισμούς.

Τα οφέλη που αναφέρονται για την οξυγονοθεραπεία είναι τα παρακάτω:

* Έξτρα λάμψη. Ορισμένοι πιστεύουν ότι το κύριο πλεονέκτημα των περιποιήσεων προσώπου με οξυγόνο είναι ότι επιτρέπουν στους πόρους να απορροφούν ευκολότερα το υαλουρονικό οξύ και άλλα συστατικά που προέρχονται από τους ορούς. Ανάλογα με τους ορούς που χρησιμοποιούνται, τα οφέλη θα ποικίλλουν.

* Ενυδατωμένο δέρμα. Το οξυγόνο βοηθά στην εφαρμογή των ορών στο δέρμα. Σκέψου την ράβδο οξυγόνου σαν ένα μικρό λάστιχο που παρέχει συστατικά. Το δέρμα πιθανότατα θα φαίνεται και θα το νιώσεις ενυδατωμένο, ειδικά εάν στον ορό χρησιμοποιείται υαλουρονικό οξύ.

Πιο ομοιόμορφος τόνος δέρματος. Οι περιποιήσεις προσώπου με οξυγόνο μπορεί να προσφέρουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών ή βοτανικών συστατικών στο δέρμα, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα πιο φωτεινό, λαμπερό δέρμα.

Απάλυνση ρυτίδων. Οι περιποιήσεις προσώπου με οξυγόνο λέγεται ότι βοηθούν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο πρόσωπο, κάτι που μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να φαίνεται λαμπερό και σφριγηλό.

Μείωση της ακμής. Το οξυγόνο είναι γνωστό ότι επιταχύνει την επούλωση πληγών και μπορεί επίσης να σκοτώσει ορισμένα βακτήρια. Για αυτούς τους λόγους, οι περιποιήσεις προσώπου με οξυγόνο μπορεί να βοηθήσουν στην μείωση ης ακμής και να σκοτώσουν τα βακτήρια Propionibacterium acnes, τα οποία προκαλούν ορισμένους τύπους ακμής.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνω;

Πολλοί δερματολόγοι συνιστούν να κάνεις την θεραπεία μία φορά το μήνα, αν και οι περιποιήσεις προσώπου με οξυγόνο δεν είναι τόσο απολεπιστικές όσο άλλα είδη. Συζήτα με έναν δερματολόγο ή αισθητικό για το πόσες επισκέψεις χρειάζεσαι με βάση την κατάσταση του δέρματός σου.

Η οξυγονοθεραπεία είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσεις το δέρμα που είναι ήδη υγιές και νεανικό. Μερικοί δερματολόγοι συνιστούν τη διαδικασία ως συντήρηση για άτομα που διανύουν τη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους. Φυσικά, μπορείς να κάνεις τη θεραπεία σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά όσο μεγαλώνεις, ίσως το δέρμα σου χρειάζεται ισχυρότερες θεραπειών όπως λέιζερ ή μεσοθεραπεία.

Πιθανές παρενέργειες

Αν και πολλοί ορκίζονται στις περιποιήσεις προσώπου με οξυγόνο, κάποιοι είναι δύσπιστοι για τα οφέλη. Μιλώντας στους Times, o Δρ Christopher B. Zachary, καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, αναφέρει πως η άποψη ότι το οξυγόνο υψηλής πίεσης μπορεί να βοηθήσει το δέρμα δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη.

Όσον αφορά τις παρενέργειες, κάποιες εξ’ αυτών είναι:

* Προσωρινή ερυθρότητα του δέρματος. Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, ο ορός και το οξυγόνο μπορεί να κάνουν το δέρμα να κοκκινίσει, κάτι το οποίο συνήθως φεύγει μέσα σε λίγες ώρες από τη διαδικασία.

* Πρήξιμο. Η οξυγονοθεραπεία μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή. Αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται φουσκωμένο ή πρησμένο.

* Αλλεργική αντίδραση σε ορό. Αν είσαι αλλεργικός σε οποιοδήποτε συστατικό φροντίδας δέρματος, ενημέρωσε οπωσδήποτε τον αισθητικό σου και διάκοψε τη χρήση οποιωνδήποτε προϊόντων που προκαλούν κνησμό, πρήξιμο, πόνο ή παρατεταμένη ερυθρότητα.

Πόσο κοστίζει;

Η τιμή μιας συνεδρίας ποικίλλει ανάλογα με το spa ή την κλινική που θα κάνεις τη διαδικασία. Γενικά, οι τιμές ξεκινούν από 100€ ανά συνεδρία.

Συμπερασματικά

Μιλώντας εμπειρικά, οι περιποιήσεις προσώπου με οξυγόνο συμβάλλουν στη μείωση των λεπτών γραμμών, εξομαλύνουν την υφή, προσθέτουν λάμψη και βοηθούν στη διατήρηση της φωτεινής, νεανικής όψης του δέρματος.

Δεν υπάρχει ολοκληρωμένη έρευνα για το θέμα και ορισμένοι δερματολόγοι διαφωνούν κατηγορηματικά ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν. Πιστεύουν μάλιστα ότι η διαδικασία μπορεί πραγματικά να προκαλέσει περιττή φλεγμονή, ερυθρότητα ή γενικό πρήξιμο.

Σε κάθε περίπτωση πριν την δοκιμάσεις, φρόντισε να επισκεφτείς ένα καλά καταρτισμένο δερματολογικό κέντρο.

Με πληροφορίες από Healthline

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα