1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

Η σωστή περιποίηση μαλλιών μετά τις διακοπές


Όσο ωραίο εφέ κάνει στα μαλλιά το θαλασσινό νερό λίγο μετά τις βουτιές σου, τόσο τα ταλαιπωρεί μακροπρόθεσμα, αφήνοντας πίσω του (αναστρέψιμα, ευτυχώς) κουσούρια όπως η ψαλίδα, η θαμπάδα και η ξηρότητα. Λύσεις βέβαια υπάρχουν. Σου τις συγκεντρώσαμε σε μια μικρά αλλά περιεκτική λίστα για δυνατά, λαμπερά μαλλιά.

Στην άκρη, στην άκρη

Κλείσε ένα ραντεβού στο κομμωτήριο για να τριμάρεις λίγο τις άκρες –λυπόμαστε αν το μαθαίνεις από εμάς, αλλά όχι, άλλος τρόπος για να φύγει η ψαλίδα δεν υπάρχει, όσα ματζούνια και αν σου διαφημίζει το Facebook.

Μην το παρακάνεις με το λούσιμο

Το να λούζεσαι κάθε μέρα το μόνο που θα κάνει στα μαλλιά σου είναι έξτρα λιπαρότητα. Μια φορά στις τρεις μέρες είναι υπεραρκετή συχνότητα.

Την κρέμα και τα μάτια σου

Η μαλλακτική κρέμα είναι απαραίτητη για το ξεμπέρδεμα των σγουρών μαλλιών, κάνει όμως θαύματα και στα ίσια: Τα λειαίνει, τα δυναμώνει, τα κάνει να δείχνουν πιο υγιή.

Μάσκα δεν είναι μόνο αυτή του κορωνοϊού

Μια φορά την εβδομάδα, άπλωσε μετά το λούσιμο μια θρεπτική μάσκα μαλλιών, και άφησέ τη να δράσει για 10-15 λεπτά πριν την ξεβγάλεις. Θα δεις εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Μου βγάζεις το λάδι

Ένα λάδι περιποίησης όπως το αργκάν ή το Oleo Relax της Kerastase, δεν χρειάζονται ξέβγαλμα και περιποιούνται τα ταλαιπωρημένα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνουν –αρκεί να μην το παρακάνεις με την ποσότητα, λίγες σταγόνες μετά από κάθε λούσιμο είναι αρκετές.

Πες όχι στο υπερβολικό styling

Τουλάχιστον για ένα μήνα ακόμα δεν θα κάνει κρύο, πράγμα που σου επιτρέπει να αφήνεις τα μαλλιά να στεγνώνουν φυσικά, χωρίς τον καυτό αέρα από το πιστολάκι που τα ταλαιπωρεί. Απόφυγε επίσης να τα επιβαρύνεις με προϊόντα όπως αφρούς, τζελ και λοιπά οινοπνευματώδη –το λάδι που λέγαμε πριν κάνει καλύτερη δουλειά, χωρίς να αφήνει κατάλοιπα.

Άσε κάτω την πετσέτα

Το να τυλίγεις τα μαλλιά με πετσέτα μετά το λούσιμο δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό που τα ταλαιπωρεί (το να τα τρίβεις με την πετσέτα δε, απαγορεύεται διά ροπάλου). Αν δεν τα αντέχεις με τίποτα βρεγμένα στην πλάτη σου –που είναι το ιδανικό– τουλάχιστον τύλιξέ τα με ένα βαμβακερό t-shirt.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα