Εκτέλεση
Για τα μαυρομάτικα φασόλια με ρύζι, χόρτα και αυγοτάραχο, βράζουμε πρώτα τα φασόλια μέχρι να μισομαλακώσουν, περίπου για 30΄ και χύνουμε το νερό.
Σε μία πλασοτέ κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, την καυτερή πιπεριά, το καρότο και το σέλερι για 4-5΄.
Προσθέτουμε τα μισοβρασμένα φασόλια, τον πελτέ και ζεστό νερό να μισοσκεπάζει τα υλικά.
Αφήνουμε τα μαυρομάτικα φασόλια να βράσουν μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμα. Τότε, προσθέτουμε το καστανό ρύζι, 2 φλιτζάνια νερό ζεστό και χόρτα.
Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε μέχρι να γίνει σαν πυκνή σούπα με λίγο ζουμάκι.
Τρίβουμε σε κάθε πιάτο λίγο αυγοτάραχο.
Θέλετε περισσότερες εύκολες και νόστιμες νηστίσιμες συνταγές; Βρείτε τες όλες εδώ!
Αν σας αρέσουν τα φασόλια με ρύζι, φτιάξτε και την παρακάτω τέλεια νηστίσιμη συνταγή
Μαυρομάτικα με χόρτα και ρύζι (σύβραση)