1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Υπέροχος αρωματικός χαλβάς με μήλο και σταφίδες, χωρίς ζάχαρη


Αυτός ο χαλβάς συνδυάζει κανέλα, μήλο και μέλι για μια μοναδική γεύση που θα σας ξετρελάνει.

Το μήλο και οι σταφίδες σε συνδυασμό με τη γλυκύτητα του μελιού δίνουν την απόλυτα γευστική εμπειρία, χωρίς τις περιττές θερμίδες που συνήθως περιέχουν τα γλυκίσματα. Αυτός ο χαλβάς είναι μια υγιεινή επιλογή και μπορεί να σας αλλάξει τη διάθεση.

Τη συνταγή μας προτείνει ο food creator Πέτρος Μαουνατζής.

Συνταγή για αρωματικό χαλβά με μήλο και σταφίδες, χωρίς ζάχαρη

Υλικά

450γρ Σιμιγδάλι χοντρό

350ml Σπορέλαιο

1 κουτ γλυκού Κανέλα (Σκόνη)

80γρ Σταφίδες μαύρες

2 (τριμμένα) Μήλα

Για το σιρόπι

300γρ Μέλι

600ml Νερό

2 Κανέλα ξυλάκι

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Βάζουμε τo μέλι με το νερό τα ξυλάκια κανέλας σε μέτρια φωτιά & ανακατεύουμε να λιώσει το μέλι, βράζουμε για 5 λεπτά.

Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το σιμιγδάλι με σπορέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν σκούρο ξανθό χρώμα. Τότε προσθέτουμε το τριμμένο μήλο, τις σταφίδες, τη σκόνη κανέλας και ανακατεύουμε ξανά. Αποσύρουμε από τη φωτιά να σταματήσει ο βρασμός καλά για μερικά λεπτά και με πολύ προσοχή με κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι μέσα στο μείγμα.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα με το χαλβά στην εστία και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει ωσότου να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.Τον αδειάζουμε στη φόρμα όσο είναι ακόμη ζεστός, τον πιέζουμε να μην έχει κενά και τον αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει.Αφου κρυώσει καλά ξεφορμάρουμε σε πιατέλα πασπαλίζουμε με μπόλικη κανελα !!!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα