1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κοτόπουλο με παρμεζάνα από τη Τζιλ Μπάιντεν, τη νέα πρώτη κυρία των ΗΠΑ


Η νέα πρώτη κυρία των ΗΠΑ είναι εργαζόμενη μητέρα και σύζυγος. Η Τζιλ Μπάιντεν δέχθηκε τα θετικά σχόλια του τύπου μετά την απόφασή της να συνεχίσει να εργάζεται ως εκπαιδευτικός ύστερα και από την εκλογή του συζύγου της ως νέου προέδρου.

Πρόφατα η σύζυγος του Τζο Μπάιντεν μοιράστηκε στην ιστοσελίδα Tasty τη συνταγή της για κοτόπουλο με παρμεζάνα. Είναι ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα. Η συνταγή είναι της γιαγιάς της και η Τζιλ την έφερε στην οικογένεια όταν χρειαζόταν ένα θρεπτικό και χωρίς άγχος γεύμα για να φτιάξει ενώ πήγαινε στο σχολείο και μεγάλωνε τα παιδιά της.

Η συνταγή απαιτεί λίγα συστατικά και είναι πραγματικά πολύ εύκολο να συνδυαστεί, οπότε μπορείτε να τη φτιάξετε κι εσείς!

Υλικά

2 αποφλειωμένες ντομάτες

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο

1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού

2 αυγά

3 κουταλιές γάλα

1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα

1/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα

2 κιλά στήθος κοτόπουλου

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 4 σκελίδες σκόρδο. Προσθέστε τις αποφλοιωμένες ντομάτες. Προσθέστε τα φύλλα βασιλικού και αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.

Σπάστε 2 αυγά σε ένα πιάτο, στη συνέχεια προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας γάλα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Σε άλλο πιάτο, ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα και 1/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα. Αλείψτε το κοτόπουλο με το μείγμα των αυγών και των τυριών.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε ελαφρά. Αφαιρέστε το σκόρδο από τη σάλτσα και στη συνέχεια ρίξτε μια κουταλιά από τη σάλτσα στο τηγάνι. Προσθέστε το τηγανητό κοτόπουλο και πασπαλίστε με τυρί. Επαναλάβετε σε στρώσεις μέχρι να γεμίσει το τηγάνι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Πηγή κεντρικής φώτο: Instagram @mina


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα