1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Εθνικα

Το «ακραίο» κέντρο της Ευρώπης, η «κρυμμένη» Ελλάδα και ο επερχόμενος συμβιβασμός-Γιάννης Χουβαρδάς


Η ελληνική εξωτερική πολιτική πάντοτε έψαχνε να κρυφτεί, πίσω από κάποιον ισχυρό. Η σημερινή κυβέρνηση το κάνει σε βαθμό υπερθετικό. Στα ελληνοτουρκικά είναι προφανές ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα αναζητά έναν συμβιβασμό που θα μπορέσει να γίνει ανεκτός. Όχι από την κοινή γνώμη  την οποία αυτό το ίδιο πολιτικό σύστημα περιφρονεί αλλά από την άρχουσα τάξη και τα συμφέροντα της.

Όπως πάντα ο κ.Γιάννης Χουβαρδάς αναλύει με καθαρότητα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, στον περίγυρο της και συνολικά στην Ευρώπη. Θα «περάσει» αυτός ο συμβιβασμός στους Έλληνες πολίτες; Αυτό που είναι βέβαιο, όπως λέει ο κ.Χουβαρδάς, είναι πως με αυτές τις πολιτικές δεν πρέπει να περιμένουμε καμία αντίδραση.

Η συζήτηση με τον κ.Χουβαρδά ξεκινά απ΄ όσα γίνονται στην Ευρώπη, ειδικά μετά από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Πηγαίνει προς τα ακροδεξιά η Ευρώπη ή μήπως θα ενισχυθεί το λεγόμενο κέντρο,το οποίο όμως με τη σειρά του κινείται όλο και δεξιότερα, ταυτιζόμενο όλο και περισσότερο με κεφάλαια της ακροδεξιάς ατζέντας.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα