1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Τα βερίκοκα είναι διατροφικός θησαυρός


Τα βερίκοκα δεν είναι μόνο πεντανόστιμα και σούπερ γλυκά, είναι επίσης ασπίδα πρόληψης για διάφορες παθήσεις και σύμμαχος στη σωστή, ισορροπημένη διατροφή. Όλα αναλυτικά θα σου τα πούμε.

Μίλα μου για βιταμίνες (και μέταλλα)

Τα βερίκοκα είναι πλούσια σε βιταμίνες A, C και E, που είναι σημαντικές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την προστασία των κυττάρων από την οξείδωση, και τη διατήρηση της υγείας του δέρματος και των ματιών. Περιέχουν επίσης κάλιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία των μυών και της καρδιάς.

Συγκεκριμένα η βιταμίνη Α και τα καροτενοειδή που περιέχουν, όπως η β-καροτίνη και η λουτεΐνη, έχουν συνδεθεί με τη βελτίωση της όρασης και την πρόληψη παθήσεων των ματιών όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και ο καταρράκτης.

Και αντιοξειδωτικά έχουμε, για περάστε

Τα βερίκοκα περιέχουν αντιοξειδωτικά όπως τα καροτενοειδή και τα φλαβονοειδή, που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από το οξειδωτικό στρες, το οποίο συνδέεται με τη γήρανση και διάφορες ασθένειες, όπως ο καρκίνος και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, τα αντιοξειδωτικά και οι πολυφαινόλες των βερίκοκων μπορούν να μειώσουν τις φλεγμονές στο σώμα, οι οποίες συνδέονται με χρόνιες ασθένειες.

Τις φυτικές ίνες και τα μάτια σου

Τα βερίκοκα είναι καλή πηγή φυτικών ινών, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και προάγουν την αίσθηση κορεσμού, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους.

Έρευνες, μάλιστα, υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση βερίκοκων μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της LDL χοληστερόλης λόγω της περιεκτικότητάς τους σε κάλιο και φυτικές ίνες, που είναι ευεργετικές για την καρδιαγγειακή υγεία.

Και όλα αυτά, με ελάχιστες θερμίδες

Με μόλις 48 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, τα βερίκοκα αποτελούν μια θρεπτική και χαμηλής θερμιδικής αξίας επιλογή σνακ, κατάλληλη για όσους προσέχουν την πρόσληψη θερμίδων.

Πολύ νερό να πίνεις

Τα βερίκοκα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, κάτι που συμβάλλει στην ενυδάτωση του οργανισμού, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα