1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Παιδι

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι χρήσιμες για τα παιδιά


Πόσο χρήσιμα είναι τα ενισχυμένα σε πρωτεΐνη σνακ που βρίσκουμε σήμερα στο εμπόριο;

Γνωρίζουμε οτι η πρωτεΐνη είναι σημαντική για τα παιδιά. Πόσο χρήσιμα είναι, όμως, τα ενισχυμένα σε πρωτεΐνη σνακ που βρίσκουμε σήμερα στο εμπόριο, από μπάρες πρωτεΐνης μέχρι επιδόρπια;

Πότε χρειάζεται ένα παιδί έξτρα πρωτεΐνη; Και είναι τα τρόφιμα με έγχυση πρωτεΐνης ή τα συμπληρώματα όπως οι σκόνες ο καλύτερος τρόπος για να το πάρετε;

Σύμφωνα με την Evangeline Mantzioris, διευθύντρια του προγράμματος της σχολής Επιστημών Διατροφής και Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας, τα περισσότερα υγιή παιδιά στη χώρα της, την Αυστραλία, λαμβάνουν περισσότερη πρωτεΐνη από όση χρειάζονται.

«Τα περισσότερα υγιή παιδιά θα προσλαμβάνουν αρκετή πρωτεΐνη από τη διατροφή τους και δεν θα χρειάζονται επιπλέον», λέει ο κ. Mantzioris, η οποία είναι επίσης διαιτολόγος.

Τα άρρωστα παιδιά, πάλι, όπως τα παιδιά με χρόνιες παθήσεις, μπορεί να μην λαμβάνουν την πρωτεΐνη που χρειάζονται, αλλά οι γονείς θα συνεργάζονται, πιθανότατα, με γιατρούς για να το αντιμετωπίσουν.

Όπως λέει, σε μια τέτοια περίπτωση, οι γονείς δεν πρέπει να επηρεάζονται από το μάρκετινγκ των εταιρειών.

Επιπλέον, η κατανάλωση περισσότερης πρωτεΐνης μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στη διατροφή των παιδιών, σε βάρος των φρούτων και των λαχανικών που θα έπρεπε να τρώνε, ενώ πολλά πρωτεΐνούχα τρόφιμα περιέχουν επίσης έξτρα αλάτι και ζάχαρη.

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι χρήσιμη η έξτρα πρωτεΐνη

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η επιπλέον πρωτεΐνη μπορεί να είναι ευεργετική και να βοηθήσει βραχυπρόθεσμα.

Για παράδειγμα, όταν ένα παιδί είναι πολύ επιλεκτικό στο φαγητό ή αντιμετωπίζει θέματα αισθητηριακής επεξεργασίας.

Και σε αυτήν την περίπτωση, όμως, οι οικογένειες θα πρέπει να συνεργάζονται με επαγγελματίες υγείας.

Το ιδανικό για την κ. Mantzioris είναι να προσπαθούμε πάντα να βρούμε μια εναλλακτική λύση για την προσθήκη πρωτεϊνών στη διατροφή των παιδιών.

Αν δεν τους αρέσει το κόκκινο κρέας, μπορείτε να δοκιμάσετε κοτόπουλο ή ψάρι, λέει.

Κι αν δεν τους αρέσει το ψάρι επειδή έχει κόκαλα, μπορείτε να δοκιμάσετε το σούσι.

Σε κάθε περίπτωση, οι πλήρεις τροφές είναι η καλύτερη πηγή πρωτεΐνης για τα παιδιά, ενώ πρέπει να έχουμε υπόψη ότι πρωτεΐνη δεν υπάρχει μόνο στο κρέας. Σημαντικές ποσότητες πρωτεΐνης λαμβάνει ένα μικρό παιδί και από το γιαούρτι, το τυρί και το αυγό, ενώ υπάρχει αρκετή και σε αλεσμένους ξηρούς καρπούς, σόγια, μανιτάρια, βούτυρο, αρακά και όσπρια.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μούρα: Τα σημαντικά οφέλη για την υγεία που κρύβει ο καρπός της πολυαγαπημένης μας μουριάς

Nόσος Πάρκινσον: Όλα τα συμπτώματα που προκαλεί η πάθηση

Πέντε ασφαλείς για την υγεία τρόποι να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα