1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Παιδι

Σειρά εκδηλώσεων στην Αθήνα από τον ΠΟΥ Ευρώπης





  • Γιάννα Σουλάκη


Οι εκδηλώσεις κατά της παιδικής παχυσαρκίας θα λάβουν χώρα από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου, με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας.











Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) Ευρώπης, μέσω του Γραφείου για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Ειδική Πρωτοβουλία του ΠΟΥ/Ευρώπης για τα Μη Μεταδοτικά Νοσήματα και την Καινοτομία (SNI) και τα κεντρικά γραφεία του ΠΟΥ, με τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας, συνδιοργανώνουν μια σειρά συναντήσεων για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας.

Η πρώτη συνάντηση, με τίτλο «Από τα δεδομένα στην δράση: εφαρμογή πολιτικών για τη μείωση της παχυσαρκίας στις χώρες της Νότιας Ευρώπης», θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Ιουνίου 2024, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία (Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα). Στο πλαίσιο αυτής, θα λάβουν χώρα δυο παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 7-12 ετών.

Η μια περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες στον Εθνικό Κήπο του Ζαππείου και η άλλη αφορά στην παρασκευή υγιεινών γευμάτων, υπό την επιτήρηση ειδικών. Η δεύτερη συνάντηση, με τίτλο «Σχέδιο επιτάχυνσης του ΠΟΥ για την εξάλειψη της παχυσαρκίας», θα πραγματοποιηθεί στις 19-21, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Στις εν λόγω εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, και ο Επικεφαλής του Γραφείου του ΠΟΥ στην Ελλάδα και του Γραφείου του ΠΟΥ/Ευρώπης για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών στην Αθήνα Joao Breda, καθώς και άλλα συμβαλλόμενα μέρη από τον ΠΟΥ.

Αυτή η σειρά συναντήσεων έχει ως στόχο να εξετάσει σε βάθος φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας εστιάζοντας στην πρόληψη, μέσω της εφαρμογής δοκιμασμένων πολιτικών αλλά και αναδιαμόρφωση αυτών για την προστασία των παιδιών.


















Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα