1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Παιδι

Πώς το χρώμα του μαγιό μπορεί να σώσει ένα παιδί από 2 θανάσιμους κινδύνους


Το χρώμα του μαγιό ενός παιδιού μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το πόσο ορατή είναι η εικόνα του στο νερό, αλλά και πόσο εύκολα μπορούμε να το εντοπίσουμε στη στεριά

Το χρώμα του μαγιό του παιδιού σας μπορεί να επηρεάσει την ασφάλειά του σε μια πισίνα ή στην παραλία, σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας στο νερό, οι οποίοι εξέτασαν με προσοχή πώς η απόχρωση των μαγιό μπορεί να επηρεάσει το πόσο ορατό είναι ένα παιδί κάτω από το νερό.

Το χρώμα του μαγιό ενός παιδιού μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το πόσο ορατή είναι η εικόνα του στο νερό, παράγοντας ζωτικής σημασίας για την πρόληψη των πνιγμών. Τα φωτεινά χρώματα και τα χρώματα που κάνουν αντίθεση με το νερό σε μια πισίνα ή στην παραλία ξεχωρίζουν καλύτερα στο νερό, καθιστώντας ευκολότερο για τους ναυαγοσώστες και τους γονείς να εντοπίζουν γρήγορα ένα παιδί, ειδικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δήλωσε στο CNN ο Bernard Fisher, διευθυντής υγείας και ασφάλειας της Αμερικανικής Ένωσης Ναυαγοσωστών.

Θα πρέπει να αποφεύγονται τα μαγιό σε γαλάζιες, γκρι ή πράσινες αποχρώσεις, καθώς δεν ξεχωρίζουν εύκολα στο νερό και στο περιβάλλον της πισίνας, καθιστώντας δύσκολο τον εντοπισμό ενός παιδιού.

«Συνιστούμε φωτεινά χρώματα και χρώματα που κάνουν αντίθεση όπως το φωσφοριζέ κίτρινο, το πορτοκαλί, το ροζ και το έντονο κόκκινο», πρόσθεσε ο Fisher.

«Τα χρώματα είναι πολύ ορατά τόσο κάτω από το νερό όσο και στην επιφάνεια», εξήγησε.

Το ίδιο ισχύει και με τον κίνδυνο εξαφάνισης παιδιών. Τα φωτεινά χρώματα μας βοηθούν να εντοπίζουμε ευκολότερα τα παιδιά όχι μόνο μέσα στην πισίνα ή στην παραλία, αλλά και στη στεριά.

«Αν φορούν έντονο χρώμα και αν τα έχετε τραβήξει μία φωτογραφία από πριν, τότε θα έχουμε μία φωτογραφία και θα ξέρουμε τι να ψάξουμε. Έτσι, μπορείτε να μας βοηθήσετε – δεν είναι μόνο ο πνιγμός που μπορεί να αποφευχθεί, αλλά και οι εξαφανίσεις», τονίζει από την πλευρά ο Wyatt Werneth, ναυαγοσώστης στη Φλόριντα και εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ένωσης Ναυαγοσωστών.

Η εταιρεία Alive Solutions τέσταρε πόσο ορατά είναι διάφορα χρώματα μαγιό σε πισίνα με ανοιχτόχρωμο πυθμένα. Η επάνω φωτογραφία σε κάθε ενότητα δείχνει το ύφασμα κάτω από την επιφάνεια του νερού και η κάτω το ύφασμα όταν υπάρχει κυματισμός στην επιφάνεια του νερού. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τα social media της Alive Solutions @aquaticsafetyconnection.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζέστη: Πώς επηρεάζει την καρδιά και πώς να την προστατεύσετε

Εγκεφαλικό: Κατά σχεδόν 90% αυξημένος ο κίνδυνος για τις γυναίκες που ήταν υπέρβαρες στην εφηβεία

Φαντοσμία: Όταν μας τυραννούν οσφρητικές παραισθήσεις

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα