1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Παρφέ γιαουρτιού με δημητριακά ολικής αλέσεως, μούρα και αμύγδαλα


Για όσους θέλουν το πρωινό τους να θυμίζει γλυκό αλλά ταυτόχρονα να είναι και super υγιεινό, σας έχουμε την πιο απολαυστική συνταγή για πρωινό! Ειδικά τώρα που θα αρχίσουν και οι ζέστες, όλοι αναζητάμε τη δροσιά των φρούτων που εφοδιάζουν τον οργανισμό μας με την απαραίτητη ενέργεια, ενώ παρέχουν ποικιλία σημαντικών θρεπτικών συστατικών.

Παρφέ γιαοουρτιού με δημητριακά ολικής αλέσεως, μούρα και αμύγδαλα

Πρωινό για ενέργεια και υγεία από τις θρεπτικές ιδιότητες των δημητριακών!

Υλικά για 1 μερίδα

3 κ.σ δημητριακά ολικής αλέσεως

1 κεσεδάκι στραγγιστό ημίπαχο γιαούρτι

3/4 φλιτζανιού μούρα

8 αμύγδαλα ελαφρώς τριμμένα

Πως θα το φτιάξεις:

Σε ένα χαμηλό αλλά φαρδύ ποτήρι πρόσθεσε το γιαούρτι και χτύπησε μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή

Πρόσθεσε τα δημητριακά και ανακάτεψε ελαφρώς

Σέρβιρε τοποθετώντας στην κορυφή τα μούρα και τα τριμμένα αμύγδαλα

Διατροφική αξία

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως μαγγάνιο, σελήνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, αλλά και αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Ε, καροτενοειδή και πολυφαινόλες. Η κατανάλωση τους προστατεύει το καρδιαγγειακό και πεπτικό σύστημα και συμβάλλει στην καλύτερη και ομαλότερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, αποτρέποντας τις απότομες αυξομειώσεις. Τα αντιοξειδωτικά συστατικά του γεύματος ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, ενώ η βιταμίνη C των μούρων, αυξάνει την απορρόφηση του ασβεστίου που παρέχουν το γιαούρτι και τα αμύγδαλα.

Διαβάστε επίσης

Λόγοι για τους οποίους αξίζει να επισκεφτείς διατροφολόγο

Τα 10 πιο άνετα σανδάλια για τις καλοκαιρινές βόλτες


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα