1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μαγειρίτσα Vegan πεντανόστιμη | Συνταγές


[*]

Το Πάσχα φτάνει και τα πατροπαράδοτα πασχαλινά φαγητά έχουν την τιμητική τους. Η αγαπημένη μας παραδοσιακή σούπα το Μεγάλο Σάββατο η μαγειρίτσα είναι ένα εξαιρετικό έδεσμα το οποίο όμως επειδή δεν είναι στις γευστικές προτιμήσεις όλων, εδώ σας δίνουμε μια μαγειρίτσα σε vegan εκδοχή, που αν σας αρέσουν τα μανιτάρια θα την λατρέψετε. Απολαύστε τη!

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε χοντρά κυβάκια
  • 250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε χοντρά κυβάκια
  • 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα στη μέση 
  • 300 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 100 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 100 γρ. μαρούλι, χοντροκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1500 ml ζωμό λαχανικών
  • 40 γρ. μελάσα [*]
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνετε να κάψει. Αφού κάψει πολύ καλά, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρετε σε δόσεις τα μανιτάρια ανακατεύοντας συχνά. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.
  2. Μετά, ρίχνετε στη ζεστή κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σοτάρετε για 1-2 λ και ξαναβάζετε στη κατσαρόλα τα μανιτάρια μαζί με το ζωμό λαχανικών, το ρύζι, το μαρούλι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια και σιγομαγειρεύετε για περίπου 25-30 λ.
  3. Μόλις είναι έτοιμη η μαγειρίτσα σας, ρίχνετε τον άνηθο, τη μελάσα, τη μουστάρδα, ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα και συνεχίζετε το βράσιμο για 2-3 λ επιπλέον. Τέλος, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και διορθώνετε αναλόγως, ανακατεύετε εκ νέου και σερβίρετε τη μαγειρίτσα ζεστή.

[*] Η Μελάσα είναι ένα είναι παχύρρευστο σιρόπι με πλούσια εξωτική γεύση. Ιδανική σε σάλτσες, όσπρια, γλυκά φρούτων και μαρμελάδες. Η μελάσα είναι μια υπερτροφή που λαμβάνεται από ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και δίνει μια υπέροχη ξεχωριστή γεύση και στα φαγητά και τα γλυκά σας. Είναι ένα θρεπτικό προϊόν, καθώς είναι πηγή σιδήρου, ασβεστίου, μαγνησίου και καλίου αποτελώντας έτσι σημαντικό σύμμαχο στην υγεία μας. Βάλτε τη στην μαγειρίτσα σας και απογειώστε τη γεύση σας.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μαγειρίτσα Vegan πεντανόστιμη

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα