1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Διασκεδαση

Η Ακαδημία πριν από τον Πλάτωνα: Συμβολή στη μελέτη της Πρώιμης Αθήνας


«Η Ακαδημία πριν από τον Πλάτωνα: Συμβολή στη μελέτη της Πρώιμης Αθήνας»: Η παρούσα πραγματεία φέρνει στο προσκήνιο νέα, πολύτιμα δεδομένα για την Αθήνα της Πρώιμης Εποχής του Σιδήρου και των Πρώιμων Αρχαϊκών Χρόνων, η μελέτη των οποίων βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε ταφές και νεκροπόλεις.

Μέσω της ενδελεχούς μελέτης των αρχιτεκτονικών καταλοίπων, ταφών και κινητών ευρημάτων που ήρθαν στο φως στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος κατά τη διάρκεια των ανασκαφών που διενεργήθηκαν από τον Κωνσταντίνο Κουρου νιώτη υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Αθηνών (1929-1939), τον Φοίβο Σταυρόπουλλο υπό την αιγίδα της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας (1956-1964), αλλά και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών (2015) με τη συνεργασία των συγγραφέων, ήταν δυνατή η αποκατάσταση ενός οικιστικού πυρήνα στην περιοχή, η κύρια φάση ζωής του οποίου τοποθετήθηκε στις τρεις τελευταίες δεκαετίες του 8ου και τις πρώτες του 7ου αιώνα π.Χ.

%ce%b7-%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%af%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%bb%ce%ac%cf%84%cf%89%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb0

Ο μεγάλος όγκος των ευρημάτων ανέδειξε πολλές και διαφορετικές πτυχές της ζωής της πρώιμης κοινότητας που έζησε και έδρασε στην περιοχή της Ακαδημίας, σε κοντινή απόσταση από τον βράχο της Ακρόπολης.

Συγγραφείς: Αλεξάνδρα Αλεξανδρίδου & Αλέξανδρος Μαζαράκης Αινιάν με συμβολές των Αντωνίας Λιβιεράτου, Αναστασίας Παπαθανασίου, Κατερίνας Τρανταλίδου και Μαρίας Χουντάση.

Εκδότης: Ακαδημία Αθηνών Πραγματείαι της Ακαδημίας Αθηνών Τόμο; 80 (Δίτομη Έκδοση)

Τόπος: Αθήνα

Έτος Έκδοσης: 2024

isbn [set]: 978-960-404-416-0

Τιμη: 58,00 €

Διαβάστε επίσης:

“Blue Train”: Το νέο έργο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου έρχεται στο Θέατρο ΑΛΜΑ

«Το ΤάΒΛΙ»: Το ιστορικό θεατρικό έργο κατεβαίνει σε περιοδεία στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα