1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Εθνικα

ΕΑΣ: Η πλήρης αποδιάρθρωση δεν μπορεί να «βαφτίζεται» ανάπτυξη


Η εικονική πραγματικότητα είναι ειδικότητα της σημερινής κυβέρνησης. Ο χώρος της αμυντικής βιομηχανίας δεν αποτελεί εξαίρεση. Ειδικότερα στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα το «μαύρο γίνεται άσπρο» τα τελευταία χρόνια.

Με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος μας επαναφέρει στην πραγματικότητα:

«Από τους «μεσάζοντες για τους… μεσάζοντες»

Η νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στα Εργοστάσια των ΕΑΣ δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τις μεθοδευμένες «ωραιοποιήσεις» που επιχειρούνται μέσω κάποιων δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών… Ο κύκλος των «χαμένων ευκαιριών» συνεχίζεται με τραγικές συνέπειες για την προοπτική και το μέλλον της Εταιρείας.

Σε μια συγκυρία, που η διεθνής ζήτηση για πυρομαχικά κορυφώνεται, τα ΕΑΣ με ευθύνη της Διοίκησής τους, καταδικάζονται στο θνησιγενή ρόλο του «φτωχού συγγενή» με ταχύτατη ημερομηνία λήξης.

Η κρατική αμυντική βιομηχανία, άγνωστο γιατί;;;, έχει αποσυρθεί συνειδητά από την κατασκευή των μεταλλικών μερών και του πυροσωλήνα στην παραγωγική διαδικασία βλημάτων 155 χλστ. (τα παρήγαγε για χρόνια) ενώ περιορίζεται μόνο στη γόμωση.  Το αντίτιμο 80€ – 90€, «φιλοδώρημα» σε σχέση με τη τιμή του βλήματος (περίπου 2.500€), ίσως να μην καλύπτει ούτε το κόστος παραγωγής. 

Η «Κοινοπραξία» που κάποιοι θέλουν να εμφανίζουν ως «από μηχανής Θεό» για την επανέναρξη της παραγωγής, μάλλον με τις πρακτικές των «Τριάκοντα Τυράννων» μπορεί να συγκριθεί και όρους… «αποικιοκρατικούς».

Την ίδια ώρα, το Συγκρότημα Εργοστασίων του Λαυρίου έχει μετατραπεί σε «κέντρο διερχομένων» αυτόκλητων μεσαζόντων, ανυπόληπτων εμπόρων όπλων ή αυτοαποκαλούμενων αντιπροσώπων που διαθέτουν γραφεία, συνεργάτες και δίνουν εντολές στην παραγωγή όταν δεν έχουν βάλει ούτε 1€ για τον εκσυγχρονισμό των γομωτηρίων, την αμοιβή και εκπαίδευση του προσωπικού.

Παράλληλα, στις 16 Απριλίου μοιράστηκαν «φακελάκια» και διακινήθηκε μαύρο χρήμα ως bonus… από ποιον και γιατί; Η ΕΔΕ και τα αποτελέσματά της ακόμη αγνοούνται!

Ταυτόχρονα, δύο οχήματα μεταφοράς προσωπικού («πουλμανάκια») έχουν νοικιαστεί από την εταιρεία ΜΙΜΑ που, άγνωστο με ποια διαδικασία και απόφαση, τα ΕΑΣ, δηλαδή μια κρατική εταιρεία, αποδέχτηκαν τη διάθεσή τους από μια ιδιωτική. Οδηγοί, αδήλωτοι στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, εργαζόμενοι των ΕΑΣ με άλλες ειδικότητες που μεταφέρουν προσωπικό σε πρόσθετη απασχόληση, εκτός της δηλωμένης εργασίας τους. Δηλωμένος συνοδηγός κατά δήλωσή του, διευθυντικό στέλεχος των ΕΑΣ που «εισέφερε» την πιστωτική του κάρτα ως «εγγύηση»!

Σοβαρά ερωτήματα, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, εγείρονται για την τήρηση του κανονιστικού πλαισίου στην παραγωγή, αποθήκευση και διάθεση εκρηκτικών υλών, καθώς και για τις συνθήκες των γομωτηρίων.

Όλα τα παραπάνω πιστοποιούν μια εικόνα παρακμής με τους «μεσάζοντες» να λειτουργούν για τους «μεσάζοντες».  Η ευκαιρία για ανάταξη των ΕΑΣ μετατρέπεται σε αρχή του οριστικού τέλους τους.

Αλήθεια σε μια υποτιθέμενη κοινοπραξία μη βιωσιμότητας και παραγωγικής ανικανότητας εξαντλείται το όραμα του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για την αμυντική βιομηχανία; 

Τα Υπουργεία Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Ανάπτυξης οφείλουν να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Δεν δικαιούνται να στρουθοκαμηλίζουν ή να επικαλούνται πλέον ότι δεν γνωρίζουν, πολύ περισσότερο δεν μπορούν να παραμένουν απαθείς.

Γραμματεία Τύπου  Ο.Ε.Χ.Β.Ε.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα