1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Αρνίσια παϊδάκια με βραστά λαχανικά

Ένας αγαπημένος μεζές πολλών είναι τα αρνίσια παϊδάκια. Καλό είναι ωστόσο είναι να καταναλώνουμε με φειδώ το αρνίσιο κρέας, όχι μόνο για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού μας, αλλά και για την διατήρηση των κιλών μας!

Το κρέας από το αρνί είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε κορεσμένο κακό λίπος, χοληστερίνη  και πολλές θερμίδες. Μάλιστα, τα 100 γραμμάρια ψαχνού από αρνί έχουν 15 γραμμάρια ολικού λίπους και 375 θερμίδες, ενώ 100 γραμμάρια αρνίσια παϊδάκια (περίπου 2-3 μικρά) έχουν περίπου 350 θερμίδες και 110 mg χοληστερίνης!

Σήμερα σας προτείνουμε ένα ξεχωριστό πιάτο, παϊδάκια με βραστά λαχανικά.

Υλικά:

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1/2 κιλό αρνίσια παϊδάκια, κομμένα σε μεζέδες

4 καρότα κομμένα

1 κρεμμύδι σε φέτες

1/2 κούπα λευκό κρασί

1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κούπες ζωμός κοτόπουλου

1 συσκευασία τομάτες ψιλοκομμένες

1 κούπα φασολάκια, ψιλοκομμένα

1 κούπα φρέσκος, ψιλοκομμένος μαϊντανός

αλάτι χοντρό

πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε μια κουταλιά λάδι σε ένα τηγάνι και αλατοπιπερώνετε το κρέας. Τηγανίστε και από τις δυο πλευρές. Όταν θα είναι έτοιμα τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο και στο μεταξύ προσθέστε τα καρότα, το κρεμμύδι και το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι σας!

Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε για περίπου ένα λεπτό. Έπειτα προσθέστε το κρασί, το ζωμό, τις τομάτες και τα φασολάκια. Ανακατέψτε μέχρι τα λάχανικά να γίνουν μαλακά και ο ζωμό να πήξει λιγάκι. Ξαναρίξτε τα παϊδάκια στο τηγάνι προσθέστε και τον μαϊντανό και ανακατέψτε όλα τα υλικά. Σερβίρετε αμέσως!

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα