1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Aποκάλυψεις σοκ

Τη γυναίκα του απέσπασε ο βουλευτής Έβρου στο γραφείο του. Αυτήν ξέρει, αυτήν εμπιστεύεται (ΦΩΤΟ) – .


Κάτι συμπτώσεις που συμβαίνουν καμιά φορά στην καθημερινότητα μας, σκεφτόμουν το πρωί, όταν κάθισα να απολαύσω τον μέτριο ελληνικό καφέ μου στο μπαλκόνι.

Θυμήθηκα εκείνο το σλόγκαν στην κλασική διαφήμιση: “Χλωρίνη ΚΛΙΝΕΞ. Αυτήν ξέρετε, αυτήν εμπιστεύεστε”, όταν μου ήρθε η πολύ έντονη μυρωδιά από το κάτω μέρος του σπιτιού. Η κυρά Λαμπρινή είχε την καθημερινή καθαριότητα, χρησιμοποιώντας την συγκεκριμένη χλωρίνη χρόνια τώρα.

Σχεδόν ταυτόχρονα χτύπησε το κινητό. Ήταν ένας φίλος δημοσιογράφος από την Αθήνα, πολύ καλός κοινοβουλευτικός συντάκτης και παλιός γνώριμος απ’ τον καιρό που εργαζόμασταν μαζί στον όμιλο Τράγκα. Εκεί όσα χρόνια δούλεψα ως Αρχισυντάκτης σε καθημερινή εφημερίδα του, ήταν για μένα σημαντικό δημοσιογραφικό σχολείο που με βοήθησε πολύ στην συνέχεια.

Ποια είναι η Μαρία Δημοσχάκη που έχει
ΑΣΠΟΣΠΑΣΕΙ στο γραφείο του ο βουλευτής;
“Μου ήρθαν κάποια στοιχεία που έστειλε η Βουλή εν όψει της υποβολής του Πόθεν Έσχες σε όλους τους βουλευτές και δεν ξέρω αν εκ παραδρομής ή από μπέρδεμα, έστειλε μαζί και τις καταστάσεις με τους αποσπασμένους και τους μετακλητούς υπαλλήλους που έχει ο καθένας τους”, ήταν τα πρώτα λόγια του φίλου. Μετά φυσικά από τα καθιερωμένα ότι… έχουμε χαθεί και πως πάνε τα πράγματα στον Έβρο και στο Evros-news.gr.

Τον ρώτησα πως και με θυμήθηκε και η ερώτηση ακολούθησε άμεσα. “Αυτός ο Αναστάσιος Δημοσχάκης από τη Νέα Δημοκρατία, που βγήκε πρώτος σε ψήφους στον Έβρο το 2019, βλέπω ότι έχει ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ στο γραφείο του μια… Μαρία Δημοσχάκη. Κόρη του είναι; Γιατί απ’ ότι θυμάμαι, είχε δημιουργηθεί ένα ζήτημα με συγγενικό του πρόσωπο και τον διορισμό του στην Βουλή, λίγο πριν τις προηγούμενες εκλογές”, μου ανέφερε.

Του απάντησα λοιπόν ότι ο πρώην Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έχει όντως κόρη, αλλά λέγεται Ζωή και είναι Ολυμπιονίκης της κολύμβησης. Η Μαρία Δημοσχάκη είναι η σύζυγος του και εργάζεται στο υπουργείο Οικονομικών. “Λάθος κάνεις. Εδώ βλέπω ότι η συγκεκριμένη είναι ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΗ στο βουλευτικό του γραφείο”, μου είπε ο φίλος μου και άρχισε πλέον να… θυμάται την περίπτωση.

KARATHEODORI-263x300

Αυτήν ξέρει, αυτήν εμπιστεύεται

“Τώρα που το λες, θυμάμαι ότι μια τέτοια μετακλητή υπάλληλο είχε ο Θεοφάνης Δημοσχάκης. Ο θείος απ’ ότι ξέρω του σημερινού βουλευτή και ένας από τους πιο αυθεντικούς, ντόμπρους και καλούς ανθρώπους που γνώρισα στο Κοινοβούλιο”, συμπλήρωσε ο φίλος μου δημοσιογράφος διαπιστευμένος επί πολλά χρόνια στην Βουλή.

“Μα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε στην αρχή της διακυβέρνησης, ότι απαγορεύεται να προσλαμβάνουν στενούς συγγενείς τους οι υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές”; τον ρώτησα επειδή γνωρίζει πολύ καλύτερα από εμένα τα συγκεκριμένα θέματα.

“Αυτά τα είπε και τα ζήτησε, αλλά εδώ δεν μιλάμε για πρόσληψη μετακλητού, αλλά για απόσπαση. Βέβαια σίγουρα τίθεται ένα ζήτημα που ένας βουλευτής παίρνει την γυναίκα του με ΑΠΟΣΠΑΣΗ στο βουλευτικό του γραφείο, αλλά ούτε και εγώ θα το γνώριζα αν δεν έρχονταν στα χέρια μου η συγκεκριμένη λίστα. Υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που ΑΠΟΣΠΟΥΝ συγγενικά τους πρόσωπα, γιους, γυναίκες, κόρες ή αδέρφια, αλλά κάποιοι κάνουν… ανταλλαγή με συναδέρφους τους για να μην “καρφώνονται”, μου είπε.

 

Τότε μου ήρθε αμέσως στο μυαλό το σλόγκαν που… στριφογύριζε προηγουμένως για την χλωρίνη ΚΛΙΝΕΞ. “Εντάξει ρε φίλε. Αυτήν ξέρει, αυτήν εμπιστεύεται. Αν δεν έχει δίπλα του στο βουλευτικό γραφείο την γυναίκα του η οποία είναι έμπιστο πρόσωπο, ποιον θα έχει”, πήρα θέση και μου ήρθαν επίσης και άλλες λεπτομέρειες.

“Ξέρεις. Η σύζυγος του Τάσου Δημοσχάκη, όντως ήταν μετακλητή στο βουλευτικό γραφείο του θείου του Θεοφάνη. Στον… Φανάρα όπως τον αποκαλούμε όλοι εμείς στον Έβρο, γιατί είναι ιδιαίτερα αγαπητός και τώρα που δεν πολυκυκλοφορεί στην Αλεξανδρούπολη όπου μένει, λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας.

 Ο… χαμός για τον γιο που

διορίστηκε υπάλληλος στην Βουλή

Όταν ο συγχωρεμένος Μιλτιάδης Έβερτ ως υπουργός Εσωτερικών επί Κυβέρνησης του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη πήρε απόφαση ότι μπορούν οι μετακλητοί υπάλληλοι των  βουλευτών να διοριστούν στο Δημόσιο χωρίς εξετάσεις ή ΑΣΕΠ, τότε προφανώς η Μαρία Δημοσχάκη επέλεξε και πήγε στο υπουργείο Οικονομικών. Είχε φυσικά και τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν προφανώς. Εκεί άλλωστε, όπως όλοι ξέρουμε, οι υπάλληλοι αμείβονται πολύ καλύτερα από τους άλλους συναδέρφους τους”, τον ενημέρωσα.

“Τότε για ποιον λόγο έγινε αυτός ο χαμός προεκλογικά το 2019, που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τον Δημοσχάκη“, με ρώτησε ο φίλος μου. “Για τον γιο του Σπύρο, ο οποίος επί Κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, διορίστηκε ως γυμναστής στην Βουλή και εργάζεται στο χώρο επί της Μητροπόλεως, όπου μπορούν όσοι βουλευτές θέλουν να αθλούνται και να διατηρούν την φόρμα τους.

 

Δεν ξέρω αν αυτό έγινε όταν ήταν ο σημερινός βουλευτής Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αλλά σίγουρα ο διορισμός έγινε με τον τρόπο που ξέρεις καλύτερα από μένα, ως έμπειρος κοινοβουλευτικός συντάκτης. Γίνεται άλλωστε από όλα τα κόμματα, ακόμα και όσα παριστάνουν τα αντισυστημικά στα λόγια, όπως η Χρυσή Αυγή για παράδειγμα, όμως στο συγκεκριμένο θέμα όλοι τα ίδια κάνουν”, τον… διαφώτισα.

Και η κόρη στην Εθνική Τράπεζα

Του συμπλήρωσα όμως και κάτι ακόμα, που ο ίδιος δεν γνωρίζει. Πως και η κόρη του βουλευτή Έβρου της Ν.Δ, η πρώην Ολυμπιονίκης Ζωή Δημοσχάκη, αρχικά εργάστηκε ως Διατροφολόγος στο Ταμείο Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, σχεδόν μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές της και χωρίς μεγάλη εμπειρία που μάλλον είναι απαραίτητη. Τώρα μαθαίνω ότι είναι μόνιμη υπάλληλος στην συγκεκριμένη Εθνική Τράπεζα.

“Δηλαδή όλη η οικογένεια στο Δημόσιο. Ο κύριος Δημοσχάκης παίρνει την βουλευτική αποζημίωση, δεν ξέρω αν λαμβάνει και ένα μέρος της σύνταξης από την Αστυνομία ή έχει αυτή ανασταλεί λόγω εκλογής, η σύζυγος αποσπασμένη στο βουλευτικό γραφείο του και αμείβεται από το υπουργείο Οικονομικών, ο γιος υπάλληλος στην Βουλή και η κόρη στην Εθνική Τράπεζα”, σχολίασε ο φίλος μου.

 

Μάλιστα συμπλήρωσε κάτι με το οποίο διαφώνησα: “Άντε μετά να καταλάβει και να νοιώσει το… ζόρι και το άγχος ή την αγωνία των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιχειρηματιών, που καθημερινά δεν ξέρουν τι τους… ξημερώνει”. Σε αυτό το σημείο πάντως αντέδρασα. “Είσαι άδικος. Καθημερινά σχεδόν για όλους αυτούς κάνει και από μια Επιστολή ή Αναφορά και Ερώτηση στην Βουλή ο άνθρωπος. Δεν τα βλέπεις ή δεν τα ακούς εκεί στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών”; του επεσήμανα.

Λίγο πριν σταματήσει η τηλεφωνική μας επικοινωνία, τον ρώτησα αν στη λίστα των αποσπασμένων είναι και το όνομα Σταύρος Στογιαννίδης. “Ναι υπάρχει. Συγγενής και αυτός”, μου απάντησε. “Όχι, είναι πολιτικός μηχανικός και μάλιστα από τους καλύτερους της Περιφέρειας ΑΜΘ, με ειδίκευση σε θέματα αντιπλημμυρικής θωράκισης και μελετών.

Απλά ο κ.Δημοσχάκης τον ΑΠΕΣΠΑΣΕ και αυτόν στο γραφείο του και η φοβερά υποστελεχωμένη Αντιπεριφέρεια Έβρου στερήθηκε ένα χρήσιμο στέλεχος, το οποίο αντί να συμβάλλει σε σύνταξη απαραίτητων μελετών, κάνει τα… ρουσφέτια του βουλευτή. Κι αυτός μάλιστα παριστάνει και από πάνω τον τιμητή, γιατί δεν προχωρούν κάποια απαραίτητα έργα”, του τόνισα.

Κλείσαμε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτή συνομιλία μας, με την συμφωνία, να βρεθούμε κάποια στιγμή από κοντά για καφέ και κουβέντα. Είτε στην Αθήνα, είτε τώρα το καλοκαίρι στον Έβρο, όπου τον προσκάλεσα να έρθει για να τον ξεναγήσω. Μου την… φύλαγε όμως για το τέλος. “Άσε, θα έρθω επίσκεψη όταν αρχίσει να λειτουργεί στο Διδυμότειχο το… τελεφερίκ” μου είπε.

Το να του απαντήσω μετά. Του έριξε ένα… Sumus Yiouris και έκλεισα το τηλέφωνο.

evros-news.gr

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα