1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Τα έξυπνα ρολόγια κάνουν καλό στην υγεία λέει νέα έρευνα


Καλύτερες συνήθειες που σχετίζονται με την υγεία, την άσκηση και την ευεξία αποκτά το 87% των χρηστών έξυπνων ρολογιών, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Huawei.

Η έρευνα διαπίστωσε, επιπλέον, τα εξής:

– Μόνο το 50% των Ευρωπαίων πολιτών δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη φυσική τους κατάσταση. Το 91% των ερωτηθέντων θέλει να βελτιώσει τουλάχιστον μία πτυχή του τρόπου ζωής του, που σχετίζεται με την υγεία.

– Οι περισσότεροι χρήστες έξυπνων ρολογιών (88%) πιστεύουν ότι η συσκευή τους μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της σωματικής τους υγείας. Το 87% έχει υιοθετήσει τουλάχιστον μία νέα καλή συνήθεια, ως αποτέλεσμα των δεδομένων που τους έδωσε το έξυπνο ρολόι τους.

– Η ψυχική υγεία είναι στην κορυφή των θεμάτων που απασχολούν τους ερωτηθέντες, με τον ύπνο και το άγχος να αναφέρονται ως οι δύο κορυφαίες ανησυχίες. Ωστόσο, η ευαισθητοποίηση σχετικά με σημαντικούς δείκτες υγείας όπως οι καρδιακοί παλμοί είναι πολύ περιορισμένη.

– Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους (54%) δεν υποβάλλονται σε τακτικές ιατρικές εξετάσεις. Όμως, το 63% των χρηστών smartwatch επισκέφθηκαν τον γιατρό τους, αφότου είδαν μια μη φυσιολογική ένδειξη υγείας στη συσκευή τους.

Η Ευρωπαϊκή Έρευνα Υγείας της Huawei 2023 που διεξήχθη από την Ipsos, αποκαλύπτει τα ανεκμετάλλευτα πιθανά οφέλη των smartwatches σε μια εποχή που η προληπτική φροντίδα και η εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες για την υγεία είναι πιο κρίσιμα από ποτέ.

«Η ψυχική και σωματική υγεία βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας για τα άτομα και την ευρύτερη κοινωνία», παρατηρεί ο William Tian, πρόεδρος Ευρώπης της Huawei Consumer Business Group. «Η έρευνά μας αποκάλυψε κάποιες ανησυχητικές πραγματικότητες, ενώ αποδεικνύει τη θετική επίδραση ενός smartwatch που εστιάζει στην υγεία».

Μεταξύ των βασικών πορισμάτων της έκθεσης επισημαίνεται ότι κατά μέσο όρο, οι χρήστες έξυπνων ρολογιών στην Ευρώπη έχουν 51% περισσότερες πιθανότητες να γνωρίζουν ακριβείς μετρήσεις για όλες τις βασικές παραμέτρους υγείας σε σύγκριση με τους μη χρήστες. Επιπλέον, παρουσιάζουν 75% μεγαλύτερη πιθανότητα να γνωρίζουν τη μέτρηση του σωματικού λίπους-στόχου τους και 71% μεγαλύτερη πιθανότητα να γνωρίζουν τον σωστό ημερήσιο στόχο θερμίδων τους.

Οι χρήστες έξυπνων ρολογιών ελέγχουν τις βασικές μετρήσεις υγείας τους παραπάνω από δύο φορές συχνότερα από τους μη χρήστες. Συγκεκριμένα, παρακολουθούν τον καρδιακό ρυθμό, την οξυγόνωση του αίματος και τις θερμίδες που καίνε σχεδόν τρεις φορές πιο συχνά από τα άτομα χωρίς συσκευή (2,8x, 2,7x και 2,6x, αντίστοιχα).

Μεταξύ των καθημερινών μετρήσεων, κυριαρχεί η σωματική δραστηριότητα, που μετριέται σε βήματα, με σχεδόν τους μισούς χρήστες να παρακολουθούν τα βήματά τους καθημερινά, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση της υγείας.

Οι χρήστες smartwatch λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις ειδοποιήσεις υγείας, με πάνω από το 74% να ζητά συμβουλές όταν η συσκευή τους, τους ειδοποιεί για μη φυσιολογικούς δείκτες υγείας, οδηγώντας το 63% να επισκεφθεί τον γιατρό του για περαιτέρω ανάλυση.

Επίσης, όσοι χρησιμοποιούν έξυπνα ρολόγια αποδίδουν στη συσκευή τους συντριπτικά θετικά αποτελέσματα, με το 88% των χρηστών να συμφωνούν ότι το smartwatch τους μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της σωματικής τους υγείας, το 86% τη συνολική ποιότητα ζωής τους, και το 76% την ψυχική τους υγεία.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα