1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

ΖΕΥΓΑΡΙΑ | Γιατί με ζηλεύει;

Η εμπιστοσύνη είναι βασικό προαπαιτούμενο για να πετύχει μία σχέση -ό,τι φύσεως κι αν είναι αυτή. Κι αν ο/η σύντροφός σου σε ζηλεύει, καλό είναι μάθεις ποιος είναι ο λόγος. Ιδού οκτώ αιτίες για τις οποίες ίσως και να μη σε εμπιστεύεται ο σύντροφός σου.

Έχει ανασφάλειες

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να είναι ανασφαλής. Ίσως παλαιότερα να μην ήταν τόσο γοητευτικός όσο είναι σήμερα∙ ή απλώς μπορεί να μην ένιωθε τόσο καλά με τον εαυτό του όσο νιώθει τώρα. Ή αυτή είναι η προσωπικότητά του.

Υπάρχει ελπίδα; Φυσικά, όσο δείχνεις στον σύντροφό σου ότι θέλεις να είσαι μαζί του/ης, και μόνο μαζί του/ης, θα αρχίσει να σε εμπιστεύεται.

Αισθάνεται ότι εσύ δεν του έχεις εμπιστοσύνη

Σε μία σχέση δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη μόνο ένας από τους δύο, πρέπει να έχουν και οι δύο.Εφόσον εσύ δεν τον/ην εμπιστεύεσαι, γιατί να σε εμπιστεύεται εκείνος/η; Άσε που θα νομίζει ότι έχεις λερωμένη τη φωλιά σου και κρίνεις εξ ιδίων.

Κρίνει εκείνος/η εξ ιδίων

Συχνά οι άνθρωποι που ζηλεύουν τόσο, κρίνουν εξ ιδίων. Ίσως φλερτάρει συνεχώς ή, αν ακόμα χειρότερα, έχει απιστήσει, τότε μπορεί και να σκέφτεται ότι είναι οι σχέσεις και γιατί να μην κάνεις κι εσύ το ίδιο;

Η σεξουαλική σας ζωή δεν είναι και στα καλύτερά της

Το φυσικό επόμενο είναι η σεξουαλική ζωή να πάρει λίγο τον κατήφορο όταν περάσουν τα μέλια. Επίσης είναι απολύτως λογικό κάποιος από τους δύο να ανησυχήσει ότι ο σύντροφός του δεν τον θέλει πια και ότι ψάχνει να βρει κάτι άλλο. Σε αυτήν την περίπτωση έτυχε αυτός ο κάποιος από τους δύο να μην είσαι εσύ αλλά το ταίρι σου.

Τον/ην έχουν απατήσει στο παρελθόν

Εννοείται ότι δε φταις εσύ αν τον/ην κεράτωσαν στο παρελθόν και τώρα δεν μπορεί να σε εμπιστευτεί.

Είναι δύσκολο για έναν άνθρωπο να ξεπεράσει μία απιστία, και είναι δύσκολο να τα βρεις με τον εαυτό σου μετά από μία τέτοια κακή εμπειρία. Είναι άδικο να πληρώνεις εσύ τη νύφη, αλλά αν επικοινωνείτε θα τον/ην βοηθήσεις να το ξεπεράσει.

Του/ης έχεις πει ψέματα

Αυτό, είναι κατά 80% δικό σου λάθος. Και λέμε 80% επειδή μπορεί να είχες καλές προθέσεις ή να ήθελες να τον/ην προστατέψεις. Ίσως να έκρυψες την αλήθεια επειδή σε ζηλεύει. Τώρα, πρέπει να δείξεις με πράξεις ότι αξίζεις την εμπιστοσύνη του/ης.

Πιστεύει ότι δεν σου αξίζει

Είναι πολύ κολακευτικό να θεωρεί κάποιος πως είσαι ό,τι καλύτερο του έχει συμβεί, ωστόσο είναι δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί να θεωρεί ότι είσαι πολύ πιο γοητευτικός/ή από εκείνον/η. Μπορεί να θεωρεί ότι δε θα φτάσει ποτέ το επίπεδό σου. Αν αυτό τον/η χαλάει τόσο, είναι αρκετά πιθανό να μη σε εμπιστευτεί ποτέ. Και είναι και κάτι στο οποίο δεν μπορείς να τον/η βοηθήσεις.

Ίσως έχει να κάνει με την παιδική του/ης ηλικία

Ίσως στην παιδική του/ης ηλικία χώρισαν οι γονείς του/ης λόγω απιστίας. Σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο πέρα από υπομονή. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, φρόντισε να το συζητήσεις μαζί του/ης, και γιατί όχι, να του/ης προτείνεις να κάνεις κάποιες συνεδρίες με έναν ψυχοθεραπευτή.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα