1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Γυναικα

Απλοί τρόποι για να αντέξει το μακιγιάζ σας στη ζέστη


Ζέστη, υγρασία και ιδρώτας: Τρεις από τους μεγαλύτερους εχθρούς του μακιγιάζ. Ή έτσι ίσως νομίζετε. Δεν χρειάζεται όμως να προβληματίζεστε, καθώς τα εξαιρετικά προϊόντα και οι έξυπνες τεχνικές εφαρμογής τους, μπορούν να βοηθήσουν το μακιγιάζ σας να παραμείνει στη θέση του και στις θερμοκρασίες της Ελλάδας.

Scroll down λοιπόν για να βρείτε τις professionally approved συμβουλές για να διατηρήσετε αναλλοίωτο το μακιγιάζ σας.

Προετοιμάστε σωστά το δέρμα σας

Το πώς φροντίζετε το δέρμα σας πριν εφαρμόσετε το μακιγιάζ είναι το κλειδί για την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς του. Εκτός από την ενυδάτωση του δέρματος, ο make-up artist Jamie Genevieve πιστεύει πολύ στη δύναμη του primer για ανθεκτικό μακιγιάζ. «Προτιμήστε να χρησιμοποιήστε ένα primer που να είναι ελαφρώς κολλώδες», συνιστά. Οι περισσότερες φόρμουλες συνδυάζουν πλέον τα συστατικά ενυδάτωσης και προστασίας του φυσικού φραγμού της επιδερμίδας, όπως το υαλουρονικό οξύ και η νιασιναμίδη.

Επιλέξτε το σωστό foundation

Το να βρείτε το σωστό foundation είναι απαραίτητο εάν θέλετε να το φοράτε όλη μέρα. Πιστέψτε με, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε. Εκείνες που επιθυμείτε μια δροσερή, ανάλαφρη κάλυψη θα πρέπει να επιλέξετε κρέμες BB ή CC κρέμες. Για όσες τους αρέσει η μέτρια κάλυψη που όμως να είναι buildable, αναζητήστε προϊόντα με την ένδειξη “long wear”. «Αυτά έχουν δοκιμαστεί από μια ομάδα ειδικών για να διασφαλίσουν ότι μπορούν να αποδώσουν πράγματι αυτό που αναγράφετε στην ετικέτα τους», λέει η Debbie Finnegan, make up artist της MAC.

Δώστε προσοχή στη βάση

H χρήση πούδρας είτε χρησιμοποιήσετε heavy foundation είτε όχι, είναι must, καθώς ρυθμίζει τη λιπαρότητα και την οξείδωση του μακιγιάζ. «Η πούδρα είναι υπέροχη, ακόμα κι αν την απλώσεις στα σημεία του δέρματός σου όπου το μακιγιάζ τείνει να αλλοιώνεται περισσότερο», λέει η Genevieve. «Η χρήση μιας ελαφριάς πούδρας με ένα beautyblender κάνει το δέρμα να φαίνεται airbrushed». Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα setting σπρέι.

«Τα setting sprays περιέχουν συστατικά που σχηματίζουν ένα προστατευτικό πέπλο πάνω από το μακιγιάζ σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως τελευταίο βήμα στη ρουτίνα του μακιγιάζ σας ή να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα και να κάνετε μικρούς «ψεκασμούς» ανάμεσα στις στρώσεις του μακιγιάζ για να βοηθήσετε στην ανάμειξη. Το τελευταίο βοηθά το μακιγιάζ να παραμένει στη θέση του όλη την ημέρα».

Η συνέπεια είναι το κλειδί

Για να αντέξει το μακιγιάζ σας στη ζέστη και την υγρασία, προτιμήστε να αντικαταστήσετε τις κρεμώδεις υφές με υφές πούδρας. «Στη ζέστη, θα συνιστούσα να αξιοποιήσετε στο έπακρο το μακιγιάζ των ματιών σας. Προσθέστε στο πρόσωπό σας ένα ματ τελείωμα με μπρόνζερ και ρουζ σε μορφή πούδρας, καθώς αυτά θα διαρκέσουν περισσότερο», συμβουλεύει ο Webb. «Οι υφές κρέμας και gel πιθανότατα θα μετακινηθούν ελαφρώς με την πάροδο του χρόνου, οπότε προτιμήστε ματ προϊόντα για αυτή την περίοδο του χρόνου».

Αδιάβροχη μάσκαρα

Η αδιάβροχη μάσκαρα εκτός από την παραλία είναι εξαιρετική λύση και για τις δυνατές ζέστες. Όταν η ζέστη γίνεται ανυπόφορη και η μάσκαρα σας απλά δεν μένει στη θέση της, αλλάξτε την κανονική σας μάσκαρα με μια αδιάβροχη edition. Θα σας χαρίσει ένα μοναδικό εφέ που θα παραμένει σταθερό ό,τι κι αν γίνει.

Διαβάστε επίσης

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας ανοίγει τη Συλλογή «ΑΘΗΝΑ 2004» και εγκαινιάζει μια επετειακή έκθεση στο Golden Hall

Πως φτιάχτηκε το εντυπωσιακό φόρεμα της Celine Dion


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα