1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Έκαναν λιτανεία για να βρέξει στην Παλαιοκώμη και στο Δραβήσκο (video) – Thestival


Η παρατεταμένη ανομβρία στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, οδήγησε τους ιερείς των δύο Ιερών Ναών Τιμίου Σταυρού και Αγίου Γεωργίου της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοκώμης να τελέσουν σήμερα το πρωί λιτανεία, προκειμένου να βρέξει.

Σύμφωνα με το infonews24.gr, η απόφαση πάρθηκε μετά από συνεννόηση της Τοπικής Κοινότητας Παλαικώμης και των δύο ενοριών του χωριού. Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ξεκίνησε η λιτανεία και στους δύο ναούς με πομπή ως το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία.

Πιστοί, αγρότες και μη προσευχήθηκαν στον Θεό για να βρέξει, ενώ οι δύο ιερείς, πατήρ Αγαθάγγελος και πατήρ Βασίλειος, διάβασαν ειδικές ευχές για την ανομβρία.

Λιτανεία για την ανομβρία τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου και στον Δραβήσκο του δήμου Νέας Ζίχνης. Αγρότες της περιοχής άφησαν για λίγο τη δουλειά τους και μαζί με τους κατοίκους του χωριού και τον ιερέα Παναγιώτη Γιαζιτζόγλου κατευθύνθηκαν έως τον ποταμό Αγγίτη, προσευχόμενοι στο Θεό να βρέξει, καθώς η παρατεταμένη ανομβρία δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Δείτε βίντεο:


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα