1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Αγροτικα Νεα

ΑΓΡΟΤΕΣ, ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ! – Tilegrafimanews


ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2024, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας αναμένεται να λάβουν σημαντικές πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

News: Αυτές οι πληρωμές αποτελούν μέρος των ενισχύσεων που καταβάλλονται κάθε χρόνο για την ενίσχυση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, καθώς και για την αποζημίωση των παραγωγών για τυχόν ζημιές ή άλλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΩΝ-ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές εκατομμυρίων σε αγρότες έως τον Νοέμβριο 2024 – Τι να περιμένουν οι δικαιούχοι

Τι να αναμένουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι-ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 15/12- ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ!

Οι βασικές πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου περιλαμβάνουν:

  1. Βασική Ενίσχυση (Πρώτη Δόση): Αυτή είναι η κύρια ενίσχυση που λαμβάνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι κάθε χρόνο από την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ). Η πρώτη δόση αναμένεται να καλύψει περίπου το 70% του συνολικού ποσού της βασικής ενίσχυσης. Οι πληρωμές της βασικής ενίσχυσης θα αρχίσουν σταδιακά, με μεγάλο όγκο καταβολών να αναμένεται πριν τα τέλη Νοεμβρίου, ενώ οι τελευταίες πληρωμές θα γίνουν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.
    • Τα ποσά της βασικής ενίσχυσης διαφοροποιούνται ανάλογα με την έκταση της καλλιεργήσιμης γης και τον τύπο των καλλιεργειών ή κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων που διαχειρίζονται οι παραγωγοί. Τα ποσά ανά εκτάριο (στρέμμα) κυμαίνονται από 30 έως 50 ευρώ για τις περισσότερες καλλιέργειες.
  2. Πράσινη Ενίσχυση: Η πράσινη ενίσχυση συνδέεται με την τήρηση περιβαλλοντικών πρακτικών από τους αγρότες και αποσκοπεί στη βιώσιμη γεωργία. Για να δικαιούνται την πράσινη ενίσχυση, οι αγρότες πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, όπως η διατήρηση των βιοτόπων, η αμειψισπορά (εναλλαγή καλλιεργειών) και η μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων. Οι παραγωγοί που πληρούν τα κριτήρια αυτά θα λάβουν την αντίστοιχη ενίσχυση, η οποία ανέρχεται περίπου σε 25 έως 35 ευρώ ανά στρέμμα, ανάλογα με τις καλλιέργειες.
  3. Ενίσχυση για τους Νέους Αγρότες: Οι νέοι αγρότες, που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα για την ενίσχυση της εγκατάστασης νέων γεωργικών εκμεταλλεύσεων, θα λάβουν ειδική ενίσχυση. Αυτή η πληρωμή αποσκοπεί στη στήριξη της νέας γενιάς αγροτών και αναμένεται να κυμαίνεται περίπου στα 10 ευρώ ανά στρέμμα, με ένα ανώτατο ποσό για κάθε δικαιούχο που μπορεί να φτάσει έως και τα 15.000 ευρώ συνολικά.ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ 2024 – ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΩΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΕΩΣ 31/10/2024
  4. Ενισχύσεις για τους κτηνοτρόφους: Οι κτηνοτρόφοι δικαιούνται πληρωμές που συνδέονται με την ενίσχυση της ζωικής παραγωγής. Αυτές οι πληρωμές περιλαμβάνουν τη στήριξη της εκτροφής βοοειδών, αιγοπροβάτων και χοίρων, ανάλογα με τον αριθμό των ζώων που διατηρούν. Τα ποσά που θα λάβουν οι κτηνοτρόφοι κυμαίνονται ανάλογα με το είδος της εκτροφής, με τις ενισχύσεις να φτάνουν τα 30-50 ευρώ ανά ζώο για τα αιγοπρόβατα και τα 100 ευρώ ανά ζώο για τα βοοειδή.
  5. Συνδεδεμένες Ενισχύσεις: Αυτές οι ενισχύσεις συνδέονται με συγκεκριμένες παραγωγές, όπως το βαμβάκι, τα σιτηρά, τα όσπρια και άλλες καλλιέργειες στρατηγικής σημασίας για την ελληνική γεωργία. Οι παραγωγοί που συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα θα λάβουν ενισχύσεις ανάλογες με την παραγωγή τους. Για το βαμβάκι, η συνδεδεμένη ενίσχυση κυμαίνεται στα 75 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ για τα σιτηρά και τα όσπρια οι ενισχύσεις κυμαίνονται από 20 έως 40 ευρώ ανά στρέμμα.
  6. Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης: Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται επίσης να καταβληθούν πληρωμές για προγράμματα που αφορούν τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, καθώς και άλλα προγράμματα ανάπτυξης της υπαίθρου. Οι παραγωγοί που συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα θα λάβουν ενισχύσεις ανάλογα με τις δεσμεύσεις τους και τις δράσεις που έχουν υλοποιήσει.

ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΩΝ-ΟΠΕΚΕΠΕ Πληρωμές: Όλες οι ενισχύσεις και επιδοτήσεις έως 15 Δεκεμβρίου 2024 –Λίστα με ποσά

Προγραμματισμός πληρωμών

Οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου ακολουθούν έναν σαφή προγραμματισμό, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι ενισχύσεις θα φτάσουν έγκαιρα στους δικαιούχους. Ο κύριος όγκος των πληρωμών αναμένεται να γίνει εντός του Νοεμβρίου και του πρώτου δεκαπενθημέρου του Δεκεμβρίου. Ωστόσο, ο ΟΠΕΚΕΠΕ συνήθως πραγματοποιεί κάποιες πληρωμές και τις τελευταίες ημέρες του χρόνου, ειδικά για όσους δικαιούχους αντιμετώπισαν καθυστερήσεις ή είχαν προβλήματα με την αίτησή τους.

Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2024, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα λάβουν σημαντικά ποσά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, που θα ενισχύσουν τη ρευστότητά τους και θα τους βοηθήσουν να προχωρήσουν στον προγραμματισμό της επόμενης καλλιεργητικής περιόδου. Οι βασικές ενισχύσεις, η πράσινη ενίσχυση, η ενίσχυση νέων αγροτών και οι συνδεδεμένες ενισχύσεις αποτελούν τον πυρήνα των πληρωμών, με τα ποσά να διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος της εκμετάλλευσης και τις δράσεις των παραγωγών.

ΔΥΠΑ- ΕΚΤΑΚΤΟ: 2 ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ 50.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΕΦΚΑ!

Πληρωμές Συντάξεων ΟΓΑ Οκτωβρίου 2024: Αναλυτικά οι Ημερομηνίες

Οι πληρωμές των συντάξεων για τον ΟΓΑ (Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων) για τον Οκτώβριο 2024 θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024. Η ημερομηνία αυτή αφορά κυρίως τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, που καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης). Οι πληρωμές αυτές αφορούν συνταξιούχους που δεν έχουν άλλη κοινωνική ασφάλιση και είναι σημαντικές για την οικονομική τους υποστήριξη.

Επιπλέον, οι υπόλοιπες συντάξεις, όπως οι συντάξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΝΑΤ (Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο), και των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων, θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται στις 27 Σεπτεμβρίου 2024. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τις συντάξεις από τα ταμεία ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, και τις επικουρικές συντάξεις δημοσίου​.

Οι πληρωμές συντάξεων έχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες για να διασφαλιστεί η ομαλή καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους. Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι οι συντάξεις αυτές είναι ζωτικής σημασίας για τη διαβίωση πολλών ηλικιωμένων και ανασφάλιστων πολιτών, ειδικά σε μια εποχή αυξημένων οικονομικών αναγκών.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ 2024 – ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΩΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΕΩΣ 31/10/2024

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα