1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Αγροτικα Νεα

ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΩΝ -Τιμοκατάλογος για τη νωπή επιτραπέζια πράσινη ελιά Χαλκιδικής Εσοδείας 2024 – Πληρωμή συντάξεων ΟΓΑ – Tilegrafimanews


ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΩΝ: Σημαντική εξέλιξη στον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας της Χαλκιδικής αποτελεί η ανακοίνωση του πρώτου τιμοκαταλόγου για τη νωπή επιτραπέζια πράσινη ελιά ποικιλίας Χαλκιδικής εσοδείας 2024.

Του Παντελή Χαριτάκη – tilegrafimanews.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

News: Η ανακοίνωση αυτή προήλθε από μία εταιρεία μεταποίησης που εδρεύει στην περιοχή Ορμύλια και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μεταξύ των παραγωγών.

ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΩΝ-ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές εκατομμυρίων σε αγρότες έως τον Νοέμβριο 2024 – Τι να περιμένουν οι δικαιούχοι

Ο τιμοκατάλογος περιλαμβάνει τις εξής τιμές ανά τεμαχισμό για τη νωπή ελιά:

  • Μεγάλες Ελιές (έως 110 τεμάχια το κιλό): 1,50 ευρώ ανά κιλό
  • Ελιές 111-120 τεμάχια το κιλό: 1,40 ευρώ ανά κιλό
  • Ελιές 121-130 τεμάχια το κιλό: 1,30 ευρώ ανά κιλό
  • Ελιές 131-140 τεμάχια το κιλό: 1,20 ευρώ ανά κιλό
  • Ελιές 141-150 τεμάχια το κιλό: 1,10 ευρώ ανά κιλό
  • Ελιές 151-160 τεμάχια το κιλό: 1,00 ευρώ ανά κιλό
  • Ελιές 161-170 τεμάχια το κιλό: 0,90 ευρώ ανά κιλό
  • Ελιές 171-180 τεμάχια το κιλό: 0,80 ευρώ ανά κιλό
  • Ελιές 181-200 τεμάχια το κιλό: 0,75 ευρώ ανά κιλό

Η αναφορά αυτή του τιμοκαταλόγου έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους παραγωγούς της Χαλκιδικής, καθώς η τιμολόγηση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, οι παραγωγοί περίμεναν μια τιμή της τάξης των 1,20 ευρώ ανά κιλό για τα μεγάλα μεγέθη, αλλά η πραγματική τιμή είναι 1,50 ευρώ, γεγονός που ενδέχεται να έχει αρνητικές συνέπειες για την αγορά.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ-Μαζικές Ενισχύσεις και Επιδοτήσεις στους αγρότες και κτηνοτρόφους: 2 Δισ. ευρώ μέχρι Δεκέμβριο 2024

Η απογοήτευση προέρχεται κυρίως από το γεγονός ότι η φετινή παραγωγή περιλαμβάνει αρκετές μικρότερες ελιές, με αποτέλεσμα ο μέσος όρος της παραλαβής να αφορά κυρίως ελιές 150 τεμαχίων το κιλό. Οι μικρότερες ελιές, λόγω του μειωμένου βάρους τους, δεν μπορούν να προσφέρουν τα ίδια ποσά με τις μεγαλύτερες, γεγονός που οδηγεί σε μια δυσμενή κατάσταση για τους παραγωγούς. Ειδικότερα, οι έμποροι ενδέχεται να παραλάβουν με βάση τα κιλά και όχι τα μεγέθη, κάτι που σημαίνει ότι οι παραγωγοί θα δουν μειωμένα έσοδα από τη συνολική παραλαβή.

Η αντίθεση των παραγωγών προς τον τιμοκατάλογο είναι κατανοητή, καθώς η φετινή χρονιά δεν φαίνεται να είναι ευνοϊκή για τη συγκεκριμένη ποικιλία ελιάς. Οι παραγωγοί ανησυχούν για τις συνέπειες των χαμηλών τιμών και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στην προώθηση των προϊόντων τους. Επιπλέον, η κατάσταση αυτή έρχεται να ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες δυσκολίες που σχετίζονται με τις διακυμάνσεις των τιμών στην αγορά της ελιάς.

Η τρέχουσα κατάσταση προτείνει την ανάγκη για ένα πιο ισχυρό πλαίσιο διαπραγμάτευσης μεταξύ παραγωγών και μεταποιητών, με σκοπό την εξασφάλιση δίκαιων τιμών που θα υποστηρίξουν τη βιωσιμότητα των ελαιοκαλλιεργειών και την οικονομική ευημερία των παραγωγών. Η διαχείριση των επιπτώσεων από τέτοιες ανακοινώσεις είναι κρίσιμη για την επιβίωση του τομέα και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των παραγωγών στην αγορά.

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!

Πληρωμές συντάξεων ΟΓΑ Οκτωβρίου 2024: Πότε θα πραγματοποιηθούν

Οι πληρωμές των συντάξεων του ΟΓΑ για τον μήνα Οκτώβριο 2024 θα πραγματοποιηθούν στις εξής ημερομηνίες:

  • Οι συντάξεις των μη μισθωτών, όπως οι δικαιούχοι του ΟΓΑ, θα καταβληθούν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024. Αυτή είναι η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου.
  • Όπως συμβαίνει συνήθως, τα χρήματα θα εμφανιστούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας​.

Αυτές οι πληρωμές αφορούν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, οι οποίες καταβάλλονται ταυτόχρονα.

ΔΥΠΑ- ΕΚΤΑΚΤΟ: 2 ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ 50.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΕΦΚΑ!

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα