1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Εθνικα

«Ψίχουλα και κοροϊδία μοίρασε ο πρωθυπουργός στους στρατιωτικούς»,λέει το ΠΑΣΟΚ


Ο τομέας Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση του σχολιάζει όσα είπε ο πρωθυπουργός για τους στρατιωτικούς ,μιλώντας στη ΔΕΘ. Μιλά για ψίχουλα και κοροϊδία.

Η ανακοίνωση:

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΜΥΝΑΣ

“Στο πακέτο των 45 εξαγγελθέντων μέτρων του στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός μοίρασε ψίχουλα και κοροϊδία για το μέλλον σε ένα ωραίο περιτύλιγμα.

Ιδιαίτερα, αναφέρθηκε στην αμυντική θωράκιση της χώρας με τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τις φρεγάτες Belh@rra, όταν έχουν μείνει εκτός πλαισίου υποστήριξης, αναβάθμισης και ανανέωσης πλείστα όσα οπλικά συστήματα των ΕΔ, ενώ με τις εξαγγελίες και οδηγό την ατζέντα 2030 του Υπουργού Εθνικής Άμυνας μόνο στην ενίσχυση της εθνικής άμυνας δεν οδηγούμαστε. Το αντίθετο μάλιστα. Το δε έμψυχο δυναμικό των ΕΔ όχι μόνο ευχαριστημένο δεν μπορεί να είναι από την άκρως απαξιωτική στάση της κυβέρνησης απέναντί τους, ενώ οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ καταρράκωσαν κάθε εναπομείναν ηθικό στους στρατιωτικούς. Όχι μόνο δεν έλαβαν κάποια ουσιαστική στήριξη από τις εξαγγελίες του, αντιθέτως εισέπραξαν μία τεράστια κοροϊδία με την αύξηση κατά 20% στην αποζημίωση της νυχτερινής απασχόλησής τους, δεδομένου ότι η πραγματική  αύξηση είναι της τάξεως των 2 ευρώ.

Η κυβέρνηση δεν άγγιξε ούτε επιφανειακά τα προβλήματα των στελεχών. Τα στελέχη των ΕΔ άδικα ανέμεναν να εξαγγελθούν λύσεις στην τεράστια πληθώρα των προβλημάτων τους, όπως η Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση και οι χαμηλές αποδοχές των σπουδαστών των ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ, τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των αποφοίτων τους, το μισθολογικό, το βαθμολογικό, η υγειονομική περίθαλψη, το στεγαστικό, το συνταξιοδοτικό, οι ταυτότητες κλπ. Πολλά από αυτά δηλαδή που συντελούν ώστε να παρουσιάζεται τεράστια απαξίωση των νέων προς τις Στρατιωτικές Σχολές.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παραμένει ο μοναδικός πόλος στήριξης της Εθνικής Άμυνας της χώρας, να αντιδρά και να αποκαλύπτει την κυβερνητικά μεθοδευμένη ερήμωση της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας και θα συνεχίσει να μεριμνά για την επίλυση των προβλημάτων των στελεχών των ΕΔ.”

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα