1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

3 εύκολες συνταγές για κέικ μόνο με τρία υλικά


Ο χρόνος είναι πολύτιμος, αλλά εξίσου πολύτιμη είναι και η αίσθηση της απόλαυσης όταν γευόμαστε το αγαπημένο γλυκό μας. Αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να μπούμε στην κουζίνα και να φτιάξουμε νόστιμα κέικ που μπορούμε να απολαύσουμε το πρωί μαζί με μία κούπα ζεστό καφέ.

Επειδή ποτέ ένα δεν είναι αρκετό, συγκεντρώσαμε τρεις διαφορετικές συνταγές για κέικ που ετοιμάζονται στο λεπτό και μόνο με τρία υλικά!

Κέικ με frosting σοκολάτας

Υλικά

400 γρ. πραλίνα σοκολάτας, σε θερμοκρασία δωματίου

400 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε, την πραλίνα σοκολάτας, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, αφού πρώτα το περάσουμε από κόσκινο και ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

3-%ce%b5%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%ad%ce%b9%ce%ba-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%cf%81%ce%af%ce%b10

Σε μια κακαοβουτυρωμένη αντικολλητική φόρμα 10×20 εκ. αδειάζουμε σιγά σιγά το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ώστε να απλωθεί παντού το μείγμα ομοιόμορφα. Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα. Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρό, τότε σημαίνει ότι το κέικ μας είναι έτοιμο. Αφού ψηθεί, το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Εν το μεταξύ, ανακατεύουμε τα 200 γρ. μασκαρπόνε με τα 200 γρ. πραλίνα σοκολάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να χρειαστούμε το frosting. Μετά από περίπου μία ώρα, απλώνουμε πάνω από το κέικ όλο το frosting. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε και κόβουμε σε κομμάτια.

Πηγή: akispetretzikis.com

Κέικ με φυστικοβούτυρο ή ταχίνι

Υλικά

3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

400 γρ. φυστικοβούτυρο ή ταχίνι

90 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο ή το ταχίνι (μπορούμε να τα ζεστάνουμε ελαφρά για να είναι πιο ρευστά) και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα. Τέλος, ρίχνουμς σε δόσεις το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ. Ανάλογα με την πυκνότητα τους, προσθέτουμς τόσο αλεύρι ώστε να δημιουργηθεί ένα πυκνό μείγμα όχι όμως στερεό (μπορεί να χρειαστεί λιγότερο αλεύρι).

3-%ce%b5%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%ad%ce%b9%ce%ba-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%cf%81%ce%af%ce%b12

Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα (διαμέτρου 23 εκ), βουτυρωμένη και αλευρωμένη και το ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά περίπου (τσεκάρουμε με μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή από το κέντρο του). Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε στην πιατέλα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και σερβίρουμε.

Πηγή: paxxi.gr

Κέικ σοκολάτας με Nutella

Υλικά

2 κούπες Νutella

4 αβγά

1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3-%ce%b5%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%ad%ce%b9%ce%ba-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%cf%81%ce%af%ce%b14

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αβγά με τη 1+1/2 κούπα Nutella. Τα αφήνουμε για ώρα στο μίξερ, μέχρι το μείγμα να διπλασιαστεί σε όγκο. Τα αβγά θα δώσουν όγκο στο κέικ αλλά για να συμβεί αυτό, το μείγμα πρέπει να πάρει αρκετό αέρο. Βγάζουμε το μείγμα από το μίξερ. Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας με το χέρι, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Το κέικ είναι έτοιμο! Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 40 λεπτά, στον αέρα, στους 170°C. Μόλις το κέικ παγώσει τελείως, μπορούμε να το επικαλύψουμε με την υπόλοιπη Nutella.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα