1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

Πως να προστατευτώ από τον ήλιο αν έχω ευαίσθητο δέρμα;


Είτε λόγω αλλεργιών, είτε λόγω ανοιχτόχρωμου δέρματος ή ακόμα και δερματικών παθήσεων, το δέρμα ορισμένων ανθρώπων τείνει να είναι πολύ πιο ευαίσθητο στις ακτίνες του ήλιου.

Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτήν την κατηγορία, τότε είναι σημαντικό να το φροντίσεις, ιδιαίτερα το καλοκαίρι όπου ο ήλιος δείχνει τα δόντια του.

Δες πώς.

Βάλε αντηλιακό

Χρησιμοποίησε αντηλιακό με ευρέος φάσματος προστασία (UVA και UVB) και υψηλό δείκτη (SPF 30 ή υψηλότερο), ειδικά σχεδιασμένο για ευαίσθητο δέρμα ή χωρίς άρωμα και χρωστικές.

Προτίμησε φυσικά αντηλιακά με ενεργά συστατικά όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου (zinc oxide) ή το διοξείδιο του τιτανίου (titanium dioxide), τα οποία είναι λιγότερο πιθανό να ερεθίσουν το δέρμα.

Διάβασε επίσης: Πως να επιλέξω το αντιηλιακό μου;

Τέλος, βάζε το 15-30 λεπτά πριν βγεις στον ήλιο και ανανέωσε το κάθε δύο ώρες ή μετά από κολύμπι ή αν ιδρώσεις.

Ντύσου σωστά

Φορά ρούχα με UPF (Ultraviolet Protection Factor). Αυτά τα ρούχα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία.  Φόρα επίσης καπέλο, για να προστατεύσεις το πρόσωπο, το λαιμό και τα αυτιά σου. τέλος, επίλεξε γυαλιά ηλίου που προσφέρουν 100% προστασία από UVA και UVB ακτίνες, δες αναλυτικά εδώ. 

Ίσκιε ίσκιε είσαι εδώ;

Προσπάθησε να αποφύγεις την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ., όταν οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο έντονες και άραξε σε σκιά κάτω από δέντρα, ομπρέλες κ.α.

Μποτέ την Κυριακή και κάθε μέρα

Χρησιμοποίησε ενυδατικές κρέμες που είναι κατάλληλες για ευαίσθητο δέρμα, ιδανικά με συστατικά όπως η αλόη βέρα ή η καλέντουλα. Επίσης καθάρισε το δέρμα σου με ήπια καθαριστικά χωρίς άρωμα και ερεθιστικά συστατικά.

Σε κάθε περίπτωση, εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα, είναι καλή ιδέα να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο για προσωπικές συστάσεις και προϊόντα που είναι κατάλληλα για σένα.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα