1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Θεσσαλονικη

Η ασφάλεια των δημοσιογράφων σε διεθνές συνέδριο στο Τελλόγλειο Ίδρυμα

Διήμερο διεθνές συνέδριο για την ασφάλεια των δημοσιογράφων κατά την εργασία τους σε επικίνδυνο περιβάλλον και συνθήκες κρίσης, όπως πολεμικές συγκρούσεις και φυσικές καταστροφές, διοργανώνεται από τις 21/9 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Το διήμερο συνέδριο με τίτλο «Safeguarding Journalists: Mapping the Field – Ensuring Safety in Critical Moments», διοργανώνει το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και Εργαζομένων στα ΜΜΕ, (ΓΓΕ, ΑΠΘ, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος Θεσσαλονίκης, ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ, ΔΕΠΘΕ).

Η γλώσσα εργασίας του διεθνούς συνεδρίου θα είναι τα αγγλικά και στη διάρκεια των εργασιών του ερευνητές, δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί θα συζητήσουν για τη σημασία της ασφάλειας για την προστασία της δημοσιογραφικής ελευθερίας και της ενημέρωσης. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν ακαδημαϊκές εργασίες, έρευνες και μαρτυρίες για την ασφάλεια των δημοσιογράφων (νομική προστασία, ασφάλεια σε εμπόλεμες ζώνες, κάλυψη κρίσεων και καταστροφών, δημοσιογραφία τραύματος, διαφορετικότητα), ενώ θα αναδειχθεί η δραστηριότητα φορέων και οργανισμών στον τομέα της προστασίας των δημοσιογράφων και θα παρουσιαστούν σχετικές μαρτυρίες από Έλληνες και ξένους επαγγελματίες της ενημέρωσης. Το πλήρες πρόγραμμα των διήμερων εργασιών μπορείτε να δείτε εδώ.

Το συνέδριο αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ασφάλειας των δημοσιογράφων σε διεθνές επίπεδο, προσφέροντας μια πλατφόρμα για διάλογο και ανταλλαγή γνώσεων ανάμεσα σε ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες και εμπλεκόμενους φορείς.

Το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και Επαγγελματιών των ΜΜΕ (ICSJ) αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν η γενική γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΕΡΤ, η ΔΕΠΘΕ, και τελεί υπό την επιστημονική ευθύνη του Εργαστηρίου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα