1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής συστήνει Tαμείο Aνακούφισης για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας


Τη σύσταση Ταμείου Ανακούφισης Πυροπαθών Ελλάδος ανακοίνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, σε μια προσπάθεια να συνδράμει τις περιοχές της Αττικής που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στις αρχές του Αυγούστου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στην εκστρατεία συμμετέχει ήδη και η Φιλόπτωχος, η οποία ενέκρινε μια αρχική δωρεά τις τάξεως των 50.000 δολαρίων.

Κατόπιν τούτου, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής προχώρησε στη σύσταση μιας ειδικής αντιπροσωπείας, προκειμένου να αναλάβει το έργο της καταγραφής των ζημιών και των άμεσων αναγκών στις πληγείσες περιοχές. Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία αυτή αποτελείται από τον Επίσκοπο Ναζιανζού κ. Αθηναγόρα, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, την Ταμία της Αρχιεπισκοπής Ελέιν Αλεν (Elaine Allen) και την Α’ Αντιπρόεδρο της Εθνικής Φιλοπτώχου, Ανίτα Καρταλοπούλου. Η διαδικασία της καταγραφής ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα 26 Αυγούστου και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 29 Αυγούστου.

«Καλούμε για άλλη μια φορά τους πιστούς μας, τις ενορίες μας και τα ιδρύματά μας να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου των αδελφών μας στην Ελλάδα. Εν αναμονή της πλήρους καταγραφής των αναγκών, θέλω να ανακοινώσω ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή μας θα χρηματοδοτήσει την αναστήλωση της Ιερά Μονής Παναγίας Άξιον Εστί, στο Βαρνάβα Αττικής, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην ιστορική αυτή Μονή της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών να συνεχίσει την πνευματική προσφορά της στην τοπική Εκκλησία για πολλά χρόνια ακόμη χρόνια», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία του Ταμείου Ανακούφισης Πυροπαθών Ελλάδος θα έχει συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, προκειμένου να ενημερωθεί για την έκταση της καταστροφής στην περιοχή της δικαιοδοσίας του, να ιεραρχήσει τις ανάγκες, να εντοπίσει πηγές χρηματοδότησης και να οργανώσει ένα πλήρες σχέδιο στήριξης. Η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί, επίσης, την Ιερά Μονή Παναγίας Άξιον Εστί στο Βαρνάβα Αττικής, η οποία υπέστη ζημιές.

Η αντιπροσωπεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Ελλάδα, θα μεταβεί, επίσης, στη βόρεια Εύβοια, για να επισκεφθεί τα Κέντρα Υγείας στο Μαντούδι και την Ιστιαία, για τα οποία συγκεντρώθηκαν χρήματα το 2021 για αγορά ιατρικού εξοπλισμού και δύο ασθενοφόρων, ενώ θα επιβλέψει και το έργο αποκατάστασης της υδρεύσεως της Ι. Μονής του Αγίου Νικολάου στο Γαλατάκι, το οποίο χρηματοδοτήθηκε το 2021.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα