1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Αγροτικα Νεα

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: ΟΙ 6 ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΒΑΜΒΑΚΟΣ- ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΓΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024


ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) εξέδωσε οδηγίες για τους παραγωγούς που επιθυμούν να λάβουν την ειδική ενίσχυση βάμβακος για την καλλιεργητική περίοδο 2024/2025.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

News: Η ενίσχυση αυτή, που αναμένεται να φτάσει τα 73,39 ευρώ ανά στρέμμα, συνοδεύεται από συγκεκριμένες υποχρεώσεις που πρέπει να τηρούν οι αγρότες, ειδικά όσον αφορά τις παραδόσεις βάμβακος. Οι παραγωγοί πρέπει να τηρήσουν έξι βασικές υποχρεώσεις, που σχετίζονται με την καλλιέργεια, τις παραδόσεις και τις δηλώσεις.

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΣΔΕ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2024!

1. Ελάχιστες παραδόσεις βάμβακος

Για την καλλιεργητική περίοδο 2024/2025, οι ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά την ποσότητα παραδοτέου βάμβακος είναι μειωμένες κατά 30% σε σχέση με τους μέσους όρους προηγούμενων περιόδων. Η αλλαγή αυτή έρχεται ως στήριξη στους παραγωγούς που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν προκλήσεις λόγω καιρικών συνθηκών ή άλλων εξωγενών παραγόντων. Παρά τις μειώσεις αυτές, οι παραγωγοί εξακολουθούν να πρέπει να παραδώσουν συγκεκριμένη ποσότητα βάμβακος σε εγκεκριμένα εκκοκκιστήρια, ώστε να είναι επιλέξιμοι για την ενίσχυση.

2. Δηλώσεις καλλιέργειας βάμβακος

Οι παραγωγοί οφείλουν να υποβάλλουν τη Δήλωση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η δήλωση αυτή πρέπει να περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες για τις εκτάσεις που προορίζονται για την καλλιέργεια βάμβακος, τον αριθμό των στρεμμάτων, καθώς και τις προβλεπόμενες αποδόσεις. Η έγκαιρη υποβολή της δήλωσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλεξιμότητα των παραγωγών στην ενίσχυση.

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ στο επόμενο τρίμηνο 2024 απο ΟΠΕΚΕΠΕ

3. Εφαρμογή καλών γεωργικών πρακτικών

Οι παραγωγοί πρέπει να τηρούν τις αρχές της ορθής γεωργικής πρακτικής, όπως αυτές ορίζονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αυτές περιλαμβάνουν την ορθή χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, τη σωστή διαχείριση του νερού άρδευσης και τη διασφάλιση της υγείας του εδάφους. Η συμμόρφωση με τις πρακτικές αυτές μπορεί να ελεγχθεί μέσω επιτόπιων επιθεωρήσεων.

4. Παράδοση σε εγκεκριμένα εκκοκκιστήρια

Οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν το βαμβάκι τους σε εγκεκριμένα εκκοκκιστήρια, τα οποία είναι καταγεγραμμένα στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι παραδόσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν εντός συγκεκριμένων χρονικών ορίων, τα οποία ορίζονται από τον οργανισμό. Η απόδειξη των παραδόσεων θα πρέπει να γίνει μέσω επίσημων εγγράφων (ζυγολόγια), που αποδεικνύουν την ποσότητα του παραδοτέου βάμβακος.

ΑΓΡΟΤΕΣ -Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ 2024: Τι προγραμματίζεται για Αγρότες και Κτηνοτρόφους τους Επόμενους Μήνες του 2024

5. Συμμόρφωση με τις απαιτήσεις για την ποιότητα του βάμβακος

Η ποιότητα του παραδοτέου βάμβακος είναι καθοριστικής σημασίας για τη λήψη της ενίσχυσης. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ορίζει ελάχιστα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να πληρούν οι παραγωγοί, ώστε να είναι επιλέξιμοι. Σε περίπτωση που η ποιότητα δεν πληροί τα απαιτούμενα πρότυπα, οι παραγωγοί μπορεί να αντιμετωπίσουν μείωση της ενίσχυσης ή ακόμη και αποκλεισμό από αυτήν.

6. Διατήρηση αρχείων και ελέγχοι

Οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν όλα τα σχετικά έγγραφα και αποδείξεις που αφορούν την καλλιέργεια, τις παραδόσεις και τη χρήση των γεωργικών πρακτικών. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει επιτόπιους ελέγχους στις εκτάσεις, για να διασφαλίσει ότι οι παραγωγοί τηρούν τις απαιτήσεις. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι παραγωγοί πρέπει να παρέχουν πρόσβαση στα αρχεία τους και να επιδεικνύουν τα σχετικά έγγραφα.

Αγροτικές Πληρωμές 2024: Οι καθοριστικές ημερομηνίες και τα ποσά που θα λάβουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από ΟΠΕΚΕΠΕ

Η ειδική ενίσχυση βάμβακος για την καλλιεργητική περίοδο 2024/2025 παρέχει σημαντική οικονομική στήριξη στους παραγωγούς, με το ποσό να ανέρχεται στα 73,39 ευρώ ανά στρέμμα. Ωστόσο, η λήψη της ενίσχυσης συνοδεύεται από αυστηρές υποχρεώσεις, που πρέπει να τηρηθούν με ακρίβεια. Από τις ελάχιστες παραδόσεις και τη συμμόρφωση με τις ποιοτικές απαιτήσεις, μέχρι την τήρηση αρχείων και την υποβολή δηλώσεων, οι παραγωγοί πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένες διαδικασίες, για να διασφαλίσουν την επιλεξιμότητά τους.

Με τις ελάχιστες παραδόσεις να μειώνονται κατά 30% και τις οδηγίες για τη συμμόρφωση να είναι σαφείς, οι παραγωγοί έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν την ενίσχυση και να ενισχύσουν τις καλλιέργειές τους, αρκεί να τηρήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Πληρωμές Συντάξεων ΟΓΑ και ΕΦΚΑ Οκτωβρίου 2024: Αναλυτικό Πρόγραμμα

Οι πληρωμές των συντάξεων του ΟΓΑ και του ΕΦΚΑ για τον Οκτώβριο του 2024 θα πραγματοποιηθούν με τον εξής προγραμματισμό, όπως ισχύει συνήθως:

ΑΓΡΟΤΕΣ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ: Νέο Θεσμικό Πλαίσιο: Ενίσχυση έως 195 ευρώ το στρέμμα για τη Βιολογική Γεωργία-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ -ΕΦΚΑ, πληρωμές Οκτωβρίου 2024

  1. Συντάξεις ΟΓΑ και ΕΦΚΑ για τους μη μισθωτούς:
    • Οι συντάξεις των μη μισθωτών (όπως αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες, πρώην ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ) αναμένεται να καταβληθούν την Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2024.
  2. Συντάξεις για τους μισθωτούς (ΙΚΑ, Δημόσιο, κλπ.):
    • Οι συντάξεις μισθωτών θα καταβληθούν σε δύο φάσεις, ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΜΚΑ:
      • Για συνταξιούχους των οποίων το ΑΜΚΑ τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8, η πληρωμή θα γίνει τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024.
      • Για συνταξιούχους των οποίων το ΑΜΚΑ τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9, η πληρωμή θα γίνει την Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2024.
  3. Επικουρικές Συντάξεις:
    • Οι επικουρικές συντάξεις θα πληρωθούν την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2024.

Για επιβεβαίωση και τυχόν αλλαγές, καλό είναι να παρακολουθείτε τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΦΚΑ ή να συμβουλευτείτε την τράπεζά σας.

ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ – Αναδρομικά για συντάξεις 2024: Οδηγός πληρωμών και ποσών για Απόστρατους και συνταξιούχους ΔΕΚΟ  

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα