1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Αγροτικα Νεα

«Εκτίναξη» της παγκόσμιας αγοράς φέτας Π.Ο.Π. στα 662,3 εκατ. δολάρια μέχρι το 2033 – Τυροκόμος


Την ραγδαία ανάπτυξη της αγοράς φέτας Π.Ο.Π., που το 2023 είχε αξία 343,2 εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να οδηγήσει η ευελιξία του ελληνικού τυριού που του επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό πλήθους προϊόντων, όπως σαλάτες και έτοιμα τρόφιμα, σε συνδυασμό με την παγκόσμια τάση για υγιεινότερες τροφές που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια σε πολλούς τομείς της παγκόσμιας αγοράς. Η μεγάλη θρεπτική αξία της φέτας Π.Ο.Π, ελέω της υψηλής περιεκτικότητας της σε ασβέστιο και πρωτεΐνη, αλλά και των  χαμηλών λιπαρών και θερμίδων της, αναμένεται να την φέρουν στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών που αναζητούν υγιεινά τυριά.

Αποθαρρυντικός παράγοντας για την αγορά της φέτας Π.Ο.Π. αναμένεται να είναι ο ανταγωνισμός από προϊόντα απομιμήσεις «φέτας», χωρίς ένδειξη προστασίας προέλευσης, λόγω της χαμηλότερης τιμής τους, που ενδεχομένως θα προσελκύσει καταναλωτές με μικρότερη αγοραστική δυνατότητα, ενώ η διαφορετική γεύση και υφή που προσφέρουν αυτές οι εναλλακτικές επιλογές, ίσως, βρουν ανταπόκριση από καταναλωτές με διαφορετικές προτιμήσεις.

Κύριος εισαγωγέας της φέτας Π.Ο.Π είναι η Ευρώπη, η οποία αναμένεται να διατηρήσει τα «σκήπτρα» της, χάρη στο ισχυρό δίκτυο διανομής της, που εμπεριέχει καταστήματα μεταπώλησης και υπηρεσιών φαγητού που ειδικεύονται στην Μεσογειακή κουζίνα, ενώ η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.

Για την ασφαλή διεξαγωγή των αποτελεσμάτων της έρευνας, η Allied Research Market εξέτασε μερικές από τις σημαντικότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της παραγωγής φέτας, όπως η Ελληνικά Γαλακτοκομικά Α.Ε., η Δωδώνη Α.Ε. (η ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο της Ελληνικής αγοράς), η Ήπειρος Α.Ε.Β.Ε. η ΜΕΒΓΑΛ και η ΙΝΑΧΟΣ Α.Ε.Β.Ε.

Με πληροφορίες από Allied Research Market

Κοινοποιήστε το:


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα