1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ελλαδα

ΔΕΘ 2024: Νέο πρόγραμμα για την ανακαίνιση εκατοντάδων σχολείων | Ειδησεις


Το νέο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»,ανακοίνωσε οπρωθυπουργός.

Νέο πρόγραμμα ύψους 250 εκατ. ευρω για την ανακαίνιση εκατοντάδων σχολείων, ανακοίνωσε μιλώντας στην 88η ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα κονδύλια θα προέλθουν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αλλά στόχος είναι, όπως είπε, να υπάρξουν και ιδιωτικές επενδύσεις.

ΔΕΘ: Αυτοτελής φορολόγηση με συντελεστή 22% στις εφημερίες των γιατρών ΕΣΥ

Αύξηση άνω των 100 ευρώ το μήνα αναμένεται να φέρει στα εισοδήματα των γιατρών του ΕΣΥ, η αυτοτελής φορολόγηση των αμοιβών για τις εφημερίες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βελλίδειο ανακοίνωσε ότι από την άνοιξη του 2025, οι εφημερίες θα φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστή 22%.

Το μέτρο αυτό, έρχεται να προστεθεί στο αυξημένο επίδομα για τους γιατρούς που υπηρετούν σε άγονες και απομακρυσμένες περιοχές, το οποίο καθορίστηκε με ΚΥΑ που υπεγράφη πριν από δύο ημέρες, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να ευχαριστήσει τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι η αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών αποτελεί ικανοποίηση ενός διαχρονικού αιτήματος των γιατρών του ΕΣΥ.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα