1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Voucher 200 ευρώ για λάπτοπ , Αιτήσεις για προγράμματα ΟΑΕΔ : Όλα τα ΝΕΑ

Voucher 200 ευρώ για λάπτοπ , Αιτήσεις για προγράμματα ΟΑΕΔ : Όλα τα ΝΕΑ – Ποιοι δικαιούνται.

Ειδήσεις: Στην τελική ευθεία μπαίνει η χορήγηση voucher (επιταγής) 200 ευρώ σε 560.000 μαθητές και φοιτητές, προκειμένου να αγοράσουν laptop και tablet.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Το νέο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σημειώνει το newsbomp.gr, εξασφαλίζει επιταγή (voucher) αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Σημειώνεται ότι, ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, το πρόγραμμα αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα σε ευρωπαϊκό επίπεδο που στοχεύει στη χρήση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Παραδείγματα δικαιούχων

  • Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί και με ετήσιο εισόδημα 10.500€ ευρώ
  • Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000€ ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000€ ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500€ ευρώ

Το πρόγραμμα στοχεύει να συμβάλει, με ουσιαστικό τρόπο, στη μακροπρόθεσμη ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και την επίτευξη ενός συμπεριληπτικού ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου.

Voucher 200 ευρώ για λάπτοπ , Αιτήσεις για προγράμματα ΟΑΕΔ : Όλα τα ΝΕΑ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Ξεκινούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιδότησης 7.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω σε 5 περιφέρειες. Πρόκειται για τις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες της χώρας, ήτοι Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, και το πρόγραμμα αναμένεται να δώσει έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), η νέα αυτή δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης κυμαίνονται από 473 έως 710 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με την ηλικία του ανέργου και τον χρόνο παραμονής του εκτός αγοράς εργασίας. Συγκεκριμένα, η επιχορήγηση έχει οριστεί σε 473 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών, και αυξάνεται σε 568 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω, 615 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους και φθάνει έως και τα 710 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω.

Σκοπός της δράσης είναι η προώθηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών των οποίων η διαρκής ανεργία δυσχεραίνει την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος αφορά 5.000 θέσεις εργασίας και ο επόμενος θα προκηρυχθεί 4 μήνες μετά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων του πρώτου κύκλου, μέχρι να εξαντληθεί ο συνολικός προϋπολογισμός που ανέρχεται στα 44.000.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση απασχόλησης μετά το τέλος του προγράμματος και προβλέπονται απλουστευμένες και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης και αποπληρωμής. Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.


Επιταγές κατάρτισης

Εν τω μεταξύ, όπως σημειώνει η Kathimerini.gr, προθεσμία έως την 1η Φεβρουαρίου έχουν οι άνεργοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κατάρτισης με voucher ύψους 2.250 ευρώ. Αφορά 10.000 άτομα ηλικίας 30-49 ετών, στους οποίους παρέχεται οικονομική ενίσχυση μέσω εκπαιδευτικού επιδόματος συνολικού ύψους 2.520 ευρώ εφόσον παρακολουθήσουν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης αλλά και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας σε τεχνικά επαγγέλματα και κλάδους αιχμής.

Μέσω της «Επιταγής κατάρτισης» ο ωφελούμενος θα έχει τη δυνατότητα να λάβει υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής, συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο της κατάρτισης.

Το επίδομα συνολικής αξίας 2.520 ευρώ θα δίνεται με την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης και τις συνδεόμενες με αυτό υπηρεσίες συμβουλευτικής και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων που του παρέχει ο πάροχος κατάρτισης.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5, 534 και 800 ευρώ , ΕΦΚΑ ειδοποιητήρια : Όλα τα ΝΕΑ

Τα πιο πρόσφατα ΝΕΑ για τα αναδρομικά Δημοσίου, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, Αποστράτων , 534 ευρώ

Ποιοι θα λάβουν αναδρομικά τον ερχόμενο μήνα – Πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, 534 ευρώ επίδομα

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα